School Must Go On (Iepuras)

Posted By Bogdan Aungurence


La ceas de primavară calendaristică, marti, 4 aprilie si miercuri, 5 aprilie 2023 am pornit pe drumul Iepurașului, să ne întâlnim cu copiii din proiectul “School must go on / Scoala merge înainte” – proiect educațional al Clubului Rotary Timisoara de prevenire a abandonului școlar in mediul rural din judetul Timiș.
 
Marți dimineața am descoperit ca Iepurașul era cam zgribulit si – pe ninsoare și vânt mai degraba de Crăciun decât de Paști – am străbătut calea spre Școlile Gimnaziale din Beregsău, Checea si Biled, iar mai apoi miercuri – Giarmata si Bencecu de Sus.
 
Vitregia vremii a fost pe deplin compensată de căldura primirii la școli și de energia pe care ne-o dau de fiecare dată întâlnirile de mentorat cu copiii.
 
Din partea Clubului Rotary Timișoara au participat Daniel Marcu, Sabin Emilian Ceontea, Barmayoun Akbar si subsemnata, coordonatoarea proiectului.
 
Am fost insoțiți cu folos de tinerii noștri colegi de la Rotaract Club Timisoara: Anca Ilienescu, Anca Mornaila, Petra Gliga, Adrian Mitruț si Alexandra Vîlcea.
 
Reprezentanții partenerului nostru principal, firma SmartWood Romania – Marian Tomescu si Emil Stan – au venit cu 3 cadouri/premii -surpriză: 3 laptopuri, care au adus mare bucurie elevilor. Toti copiii din “School must go on” au primit dulciuri si cărți, o porție bună de sfaturi si – sperăm – inspirație de la poveștile de viața ale noastre, ale celor mari.
Revistele “Cultura Curățeniei”, realizate si trimise de colega noastră Lia Lucia Epure, le-au reamintit de grija necesară pentru mediul lor înconjurator. Iar transpunerea in practică a facut-o donația de săpun lichid si dezinfectanti pentru școli adusa generos de colegul nostru Akbar Barmayoun.
 
Mai trebuie precizat că acest Iepuraș nu e o actiune singulară – “School must go on” e un proiect “cu foc continuu” care se deruleaza pe durata intregului an școlar, prin burse-suport lunare acordate elevilor, prin intâlniri periodice de mentorat și prin comunicare permanenta cu directorii scolilor incluse în proiect și cu serviciile sociale.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.