Președinte BĂDESCU Adrian

Vicepreședinți: Darius Jumanca și Petru Grigorof

Secretar: Radu Calomfirescu

Trezorier: Ovidiu Ambruș, Secretar executiv: Horia Bugarin.

Guvernator D2241: Milian Sopoian (RC Baia Mare).

AN AL MATURITĂȚII ȘI ÎMPLINIRII: 70 membri, 80 de proiecte, 150.000 euro (din fundraising și membership).

Al 24-lea an de existență al Rotary Club Timișoara a fost un an de exprimare a maturității clubului, de marcare a apogeului primului său ciclu de viață (însuși simbolul roții Rotary având 24 de dinți).

Rotary Club Timișoara, fondat în 1929, parte a Rotary Internațional, reunește renumiți antreprenori locali(unii chiar din Top Forbes 500), directori generali de corporații, membri ai consulatelor din Timișoara, profesori universitari din conducerea universităților locale, președinți de fundații etc. Credința tuturor rotarienilor este ”A sluji mai presus de sine”. ROTARY GALA & PAUL HARRIS FELLOW RECOGNITION: Rotary Club Timișoara se reinventează în ”a sluji mai presus de sine”.

Evenimentul numărul unu al Rotary Club Timișoara din anul 2017-2018 a îmbrăcat un nou concept:”Rotary Gala & Paul Harris Fellow Recognition”. Un eveniment complex, prin care comunitatea rotariană și-a droit nu doar să marcheze principalele repere ale anului sau să adune fonduri pentru proiectele destinate comunității locale ci și să evidențieze eforturile companiilor și a persoanelor fizice cu un marcat grad de responsabilitate socială. Evenimentul a fost deschis de către Președintele Rotary Club Timișoara, Adrian Bădescu, în prezența Guvernatorului D.2241 -Milian Sopoian și a I.P.S. Ioan Mitropolital Banatului.

Evenimentul rotarian a reunit 360 de participanți, 89 de parteneri și a realizat un efort de fundraisingcu un rezultat de peste 130.000 de euro. Cea mai mare parte a acestor fonduri îndreptându- se spre proiectele sociale gestionatede Rotary Club Timișoara, printre care se numără: Tabăra pentru persoane cu dizabilități,Complexul social Arhipelag,Oamenii care vindecă zâmbete,Performanța în satul bănățean, Proiectul Olymp etc.

Mai multe companii timișorene au primit recunoașterea de parteneri de responsabilitate socială ai Rotary Club Timișoara, prin susținerea și implicarea în comunitatea locală: Profi Rom Food(”Platinum Excellence”); Carmen Rusmir, Clinicile Medici’s, Litens, Rossini, Av. Sergiu Stănilă, Zoppas, Consulatul Mexicului în Timișoara(”Platinum Recognition”); Camera de Comerț Italiană în România, Draexlmaier, Hitch&Mosher, Elba, Carmen Mataragiu, Metaltim- Galeria 1 – Iosefin Residence, Pasmatex, Cristian Stoica, Dr. Caius Streian (”Gold Recognition”); Agassi, Asprilia, Banat Car, Banuinvest,Berg Banat, Dr. Cristina Bratu, GIA Consulting, Delia Golcea, Eta2U,Gabbro, Grimet, IHM,Dr. Bogdan Mureșan, Horațiu Pîrvulescu, Sar Security, Spitalul Premiere, Dr. Anca Sava, Dr. Adalbert Schiller,

ANUL MATURITĂȚII PRIN PROIECTE ȘI IMPLICARE SOCIALĂ

În 2017-2018 Rotary Club Timișoara a inițiat, susținut și s-a implicat în 80 de proiecte locale,regionale, naționale sau chiar transcontinentale: Bursele Rotary pentru elevi merituoși, Bega Bulevard, cursa rățuștelor pe Bega, cupa Rotary la pescuit, ”Bunici fără nepoți”, ”Dăruiește un zâmbet”, ”Căsuța cu castane”, mișcarea ciclistă în Timișoara, jurizarea unor proiecte de business în sprijinul studenților la FEAA, susținerea vizitei în Ungaria și la Cluj a președintelui Rotary Internațional, susținerea vizitei la Timișoara a lui Jacky Cathala, dotarea cu aparatură medicală a spitalului orășenesc din Abrud, susținerea donației rotarienilor din Franța către Oncohelp Timișoara,susținerea proiectului rotarienilor din Suedia ”Dinți frumoși, copii sănătoși”, participarea la Forumul Rotarian districtual de la Brăila, organizarea și susținerea Forumului Rotary Aspire la Timișoara, ”Promenada inimilor” 2017, întâlnire cu Rotary Club Feldbach, participarea și susținerea Zilei unității germane și a 15 ani de club economic german, susținerea premiilor Business Days Junior, susținerea trofeului de excelență pentru cultură pe Timișoara, organizarea evenimentului cultural ”Gregorio Lukemși vibrația Fridei Kahlo la Timișoara” împreună cu Consulatul Onorific al Mexicului la Timișoara, vizita la cluburile Rotary din Mexico City și Cancun și la Ambasada României în Mexico City de ziua României, sărbătorirea zilei României în Țara Moților, ”Cina de Crăciun”, ”8 martie rotarian”, susținerea lansării filmului ”Timișoara 300”, ”Călătorie rotariană la Bordeaux”, susținerea proiectului ”Muzeul premierelor bănățene”, ”Performanța în satul bănățean”, ”Proiectul Olimp”,În acest an au primit recunoașterea de membri ai RC Timișoara: Carmen Rusmir, CEO Zoppas Industries, Vincenzo Moderno, vicepreședinte al Camerei de Comerța Italiei în România, Eugen Trușcă, director comercial al grupului Pasmatex. Și un transfer din RC Buziaș: Giovana Iuhasz, fondator și director al GIA Consulting. Iar un valoros membru al clubului, Rolf Maruhn, consul general al Germaniei la Timișoara s-a retras spre locurile natale, devenind membru de onoare al RC Timișoara.