De ce Rotary?

Posted By Bogdan Aungurence


De ce „facem” Rotary? 

 
Am fost întrebat zilele trecute de o cunoștință care este la curent că sunt membru într-un club Rotary și cu care m-am văzut foarte puțin în ultimul an, parcă reproșându-mi că nu mai avem timp să ne întâlnim. I-am spus că anul acesta sunt ceva mai ocupat, asumându-mi rolul de Guvernator Rotary care implică mai multe responsabilități, și implicit mai puțin timp liber. Și apoi a venit întrebarea pe care, trebuie să recunoaștem, o primim din partea unora: dar, de ce faci Rotary?
 
Pentru că am ales să fac asta. A fost alegerea mea să îmi dedic timp și resurse financiare pentru a susține o organizație care și-a propus în ultimii 118 ani să schimbe ceva în societățile unde activează. Iar succesele pe care le-a obținut în istorie se datorează și efortului pe care l-am depus în Rotary ca rotarieni, membri ai cluburilor din cadrul District 2241, de la momentul oficial al dobândirii calității de rotarian. Indiferent de rolul pe care îl are în Rotary, fie că este membru al Comitetului Districtual, fie că este președinte, secretar sau trezorier al unui club, fie că este manager al unui proiect local sau districtual, fie că este în echipa de implementare a unui proiect. Cu toții suntem astăzi Rotary.
 

Ce mai facem în Rotary?

 
Construim și întreținem prietenii. O propoziție scurtă, dar care este atât de cuprinzătoare dacă stăm și analizăm mai profund. Personal, am reușit în primele 7 luni ale mandatului de Guvernator să vizitez 146 din cele 150 de cluburi din District. Am reușit să iau pulsul activităților de la colegii și prietenii noștri. La fiecare întâlnire de club am avut sentimentul că sunt parte din echipa lor, că pot oricând să încep un proiect împreună cu ei, că pot lucra alături de ei. Și i-am simțit aproape, ca un prieten pe care îl vezi poate mai rar, dar care este întotdeauna acolo când ai nevoie. Sunt sigur că mulți dintre voi gândesc și simt asta. Și pentru asta „facem” Rotary!
 
Unitate, prietenie, respect, dezvoltare, cunoaștere sunt câteva cuvinte pe care le pot folosi oricând dacă cineva mă întreabă ce e Rotary. Există și definiții mai complexe și fraze mai sofisticate, dar vreau să cred și în aceste cuvinte.
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.