Educație și informatică

Posted By admin


Încă din anii 1990, de la re-înființare, Clubul Rotary Timișoara a sprijinit proiecte educaționale, în special în conexiune cu lumea informaticii.

Concursul Național de Creativitate Noi-Info (responsabil Oltea Copaci) dedicat elevilor de liceu cu proiecte în domeniul informaticii aplicate în diverse domenii, cu accent pe creativitate și noutatea ideilor.  Concursul s-a desfășurat la Timișoara în perioada 1999 – 2006, cu un vârf  în anul 2001 și 2002, când a fost organizat la nivel internațional cu RC Arad, Lugoj, Szeged, Hodmezovasarhely, Subotita. În 2001, la concurs au participat 257 de lucrări  ale elevilor de liceu din Ungaria (Szeged, Hodmezovasarhely), Yugoslavia (Beograd), Republica Moldova, România (38 de județe)

Geometria de excelență prin intermediul informaticii  (responsabil Oltea Copaci) organizat la Liceul Teoretic Socrates din Timișoara, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, în perioada 2009  – 2016, în parteneriat cu Cluburile Rotary şi Rotaract Timişoara. Cu un buget de aproximativ 10.000 Euro, elevi de clasa a VII-a și a VIII-a din tot județul au participat în fiecare weekend la sesiuni de învățare și prezentare. În 5 ani, aproximativ 500 elevi au participat la acest proiect care a obținut premiul III la „Gala Premiilor in Educație”,  la Palatul Parlamentului, în 2 noiembrie 2011, la secţiunea „Cel mai bun Proiect Educațional”.

This entry was posted in Proiecte, Proiecte mari. Bookmark the permalink.