Educție pentru viitor

Posted By admin


RESPONSABILI PROIECT: Oltea Copaci și Delia Golcea

Viziune: Credem cu tărie în puterea educaţiei de a schimba societatea spre mai bine.
Obiectiv: susţinerea elevilor merituoşi din Timiş, a celor care realizează performanţă.

Prin proiectul Educaţie pentru Viitor urmărim:

  • Promovarea, recunoaşterea şi susţinerea concretă a tinerilor de valoare ai
    comunităţii. Ei pot astfel să vadă că sunt sprijiniţi si recunoscuţi aici, sunt doriţi la ei acasă şi că îşi pot implini viitorul şi în România.
  • Educarea olimpicilor timişeni în spiritul ataşamentului la valorile noastre, ale comunităţii, astfel încât ei să devină ulterior contributori marcanţi la dezvoltarea locală şi naţională.
  • Apropierea lor de zonele de performanţă din industrie şi economie din zona noastră.
  • Stimularea unei populaţii extinse de elevi spre a face performanţă.

Proiectul Educaţie pentru Viitor este alcatuit din două sub-proiecte: 

 

  1. Proiectul Olimp


Acest proiect a fost lansat în anul 2016 şi constă în susţinerea continuă şi multiplă a elevilor cu performanţe deosebite din judeţ, care activează în cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă Timiş (CJEXTM) – nivel gimnaziu si liceu.
Astfel dăm un mesaj puternic despre modul în care pot şi trebuie să fie sprijiniţi copiii şi tinerii talentaţi ai României, cei care reprezintă adevărata ei bogăţie.
Activităţile le derulăm în strânsă colaborare cu conducerea Centrului – d-na directoare Ghizela Fuioagă. Prin proiectul nostru, tinerii au ocazia de a descoperi firme şi instituţii din regiune de profil asociat domeniilor lor de performanta care fac cercetare şi/sau producţie avansată, în cadrul unor vizite tematice. De asemenea, în cadrul unor sesiuni dedicate, au ocazia de a dialoga cu experţi si manageri din domeniile aferente specialităţii lor.

La finele anului şcolar, în cadrul Galei de Excelenţă a CJEXTM, acordăm premii în bani Olimpicilor care au obţinut rezultate marcante la competiţiile naţionale si internaţionale.

Fondurile alocate proiectului de catre clubul Rotary Timişoara au fost de 12000 RON in anul 2017 (tbc) si de 9000RON in anul 2018.

 

Acţiuni în cadrul proiectului Olimp:

  • Vizite tematice ale olimpicilor în Intreprinderi şi Centre de cercetare – Vizita grupelor de Chimie de la CJEXTM la Intreprinderea Heraeus România – mai 2018
  • Sesiuni de dialog de orientare – cu experţi şi manageri din domeniile aferente:
    Ex: Intâlnirea grupelor de Robotică de la CJEXTM cu echipa de experţi de la Nokia România –aprilie 2018
  • Gale de Excelenţă ale CJEXTM, la care am acordat premii pentru olimpicii cu rezultate deosebite din diferite domenii, în cadrul unei ceremonii la care au participat şi părinţii şi profesorii acestora.

2.  Bursele anuale Rotary

Proiectul constă în acordarea unui număr de elevi de liceu a unor burse de studiu care să-i ajute în susținerea studiului. Bursele s-au atribuit în baza unor criterii de selecție stabilite de către Comisia de învăţământ a Clubului Rotary ce vizau o situaţie bună la învăţătură, participare la concursuri, olimpiade, dublată de o atitudine pozitivă faţă de societate. S-au avut în vedere dificultățile datorate unei situaţii materiale precare. Anual, au beneficiat, în medie, 6-7 elevi de acest sprijin ce a constituit, pentru mulți dintre elevi, un mod de a-și atinge visul.

This entry was posted in Proiecte, Proiecte mari. Bookmark the permalink.