Sărbătoarea generozităţii “Balul faptelor bune” 2015, marca Rotary Cetate Timişoara

Posted By admin


ssambata_rotari_balSărbătoarea generozităţii “Balul faptelor bune” 2015, marca Clubului Rotary Cetate Timişoara, a reunit elita oamenilor de afaceri din Timişoara, sâmbătă 21 noiembrie, de la ora 19, la Venue Grand Ballroom.

La eveniment au participat deopotrivă rotarieni, reprezentanţi ai mediului de afaceri, personalităţi publice, oameni care susţin proiectele ambiţiose ale Clubului Rotary Cetate, organizatorul balului, un club extrem de dinamic şi prezent activ în serviciul public, de 13 ani, de la înfiinţare.

Unul dintre obiectivele strălucitului eveniment a fost strângerea de fonduri pentru realizarea unei camere multifuncţionale la Liceul Teoretic Special IRIS. De asemenea, cu banii strânşi vor mai fi susţinute mai multe proiecte printre care amintim: reabilitarea şcolii din Ghilad – în cadrul proiectului “Zece şcoli de nota 10”, demarat când la conducerea clubului s-a aflat Horaţiu Rada, bossul de la Cons Eletrificare Instal – sprijin pentru căminul de bătrâni de la Checea, proiect desfăşurat, în parteneriat cu Mitropolia Banatului,  reamenajarea scuarului verde de la intersecţia strada Arieş – Calea Martirilor, dar şi a spaţiului destinat copiilor cu nevoi speciale de la Fundaţia Speranţa Timişoara.

Oamenii de afaceri prezenţi la eveniment chiar au fost darnici. Numai un tablou al celebrului Popa Popa S – campionul absolut al caricaturii mondiale –a fost cumpărat la licitaţie cu 8.000 lei, o icoană cu Feceoara Maria donată de Mitropolia Banatului a fost achiziţionată cu 7.700 lei, iar un tablou “Dansul somonilor” al celebrului pictor Leon Vreme a fost licitat cu 7.000 lei.  De asemenea, Gelu Mateescu s-a angajat să susţină financiar reamenajarea unei unităţi şcolare în amplul proiect “Zece şcoli de nota 10”. Sufletul licitaţiei a fost Amalia Matei, sprijinită de actorul Silviu Geamănu, entertainerul balului. S-au mai licitat rochii, sculpturi şi multe alte tablouri.

A fost o seară a faptelor bune care i-a reunit pe rotarinii de la toate cluburile în numele generozităţii. “În această seara s-a întărit ideea că rotari înseamnă familie. Rolul nostru este să aducem bucurie în sufletul oamenilor şi zâmbete pe chipurile lor. În 2015 ne continuăm munca în folosul comunităţii şi facem ce ştim noi mai bine :  aplicăm principiul rotarian “service about self” şi realizăm proiecte care să îmbunătăţească viaţa celor din jurul nostru. Rolul nostru este să facem fapte bune”, a spus Gheorghe Fernea, preşedinte Clubului Rotary Cetate Timişoara 2015 -2015. În final a avut loc şi o tombolă cu premii substanţiale.
Parteneri şi sponsori au fost: Borealis Instal, Banat Car, Erste Private Banking, VOX, Ceradez, Werk, Hotel Check Inn, SIFEE, GAUSS, CIT Grup, FireShow, Cramele Recaş, AEM, Satimpex, AUR’A Mineral Water, MaxAgro Family Dental Clinic, BRD, Axa Telecom, Leman Industries, Cons Electrificarea Instal. Rotary Cetate Timişoara împlineşte anul acesta 13 ani de activitate, 13 ani de implicare în sute de proiecte pentru comunitate. Anual, agenda Rotary Cetate cuprinde 5 – 10 proiecte importante. Parte dintre acestea sunt în formă continuată, altele sunt punctuale, promovând an de an idei noi, funcţie de nevoile identificate în comunitate. Alături de Rotary Cetate activează şi cluburile Rotaract Cetate şi Interact Cetate.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.