Sânge pentru viață

Posted By admin


Dotarea cu aparatură a Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara deservește cele 17 spitale din oraș și din județul Timiș, iar la nevoie și unitățile sanitare din județele învecinate. Nevoile de sânge ale pacienților internați sunt mari și depășesc 100 unități de sânge/zi. În cadrul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara sângele este recoltat de la donatori, act benevol, de mărinimie și solidaritate umană. CRTS desfășoară, cu discreție și eficiență, o activitate pusă în slujba oamenilor.

Aceste nevoi de sânge/zi pot fi asigurate doar prin creșterea numărului de donatori. Proiectul realizat cu susținerea Rotary Club Timișoara și-a propus sa crească numărul de donatori de sânge pe două căi și anume prin optimizarea activității in centru, în sensul reducerii timpilor de așteptare și prin creșterea numărului de colecte mobile la sediile diverselor companii și instituții.

Pentru aceasta s-a realizat dotarea cu aparatură specifică activității de donare obiectivată prin achiziționarea de hemomixere și echipament de transport al unităților de sânge recoltate in cursul colectelor mobile. Hemomixerele și sudeusele din dotarea actuală a CRTS sunt insuficiente ca număr, au o vechime de peste 10 ani și se defectează frecvent.

Hemomixerele asigură amestecarea continuă a sângelui in timpul donarii și reprezintă aparate absolut necesare pentru ca acțiunea de donare să aibă loc. Prin sponzorizarea de la Clubul Rotary Timișoara, materializată prin achiziția a două hemomixere, CRTS a crescut în primele 4 luni ale 2019, numărul de donatori și implicit numărul unităților de sânge, încât s-a putut onora necesarul spitalelor.

This entry was posted in Proiecte, Proiecte mari. Bookmark the permalink.