DINȚI FRUMOȘI, COPII SĂNĂTOȘI

Posted By admin


DINȚI FRUMOȘI, COPII SĂNĂTOȘI

Începând cu data de 1 Noiembrie 2011 Districtul Rotary 2241 Romania şi Republia Moldova împreună cu Mölndal Rotary Club Suedia și Colgate – Palmolive (România) vor începe implementarea celui mai important proiect de profilaxie și educație dentară pentru copiii școlari din România – „Dinți frumoși, copii sănătoşi”.

Acest complex proiect pilot, care vizează 7500 copii din 20 de oraşe, a fost prezentat în cadrul seminarului desfăşurat în 13-14 octombrie 2011, eveniment la care a participat Excelenţa Sa Domnul Anders Bengtcen, Ambasadorul Suediei in România, precum şi reprezentanti ai Ministerului Sănătății, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului, Facultăţilor de Stomatologie din Bucureşti, Cluj-Napoca, Societatii de Profilaxie şi Educaţie Dentară din România, Inspectoratelor școlare județene, Cabinetelor medicale școlare, Direcțiilor de Sănătate Publică Județene.
Necesitatea unui astfel de program este reflectată de statisticile care indică o gravă deficiență în igiena dentară a copiilor, numai 1/3 dintre copiii școlari ai României folosind periuța de dinți.

Proiectul este coordonat Dr. Georgeta Gheorghe (medic specialist în stomatologie generală și paradontologie, președinte al Societății de Profilaxie și Educație Dentară din România), care subliniază importanța implicării media în promovarea acestui proiect de suflet, de perspectiva, care va influenta in mod decisiv starea de sanatate orala a scolarilor. “Este dureros cand in timpul unei lectii de educatie dentara, copiii se ridica si intreaba cum sa se spele pe dinti daca acasa nu au periuta , pentru ca parintii nu au bani sa le cumpere. Aceasta este realitatea actuala si speram cu ajutorul dumneavoastra, al tuturor sa reusim sa ne atingem obiectivul final, acela ca fiecare copil din România să aibă o periuță de dinți, să știe să o foloseasca în mod corect și să beneficieze gratuit  de o consultație stomatologică.”

Obiectivele programului „ Dinti frumosi , copii sanatosi „ sunt: reducerea cu până la 50% a numărului de carii la copii, punerea bazelor primului program naţional de profilaxie dentară de o asemenea anvergură, derularea unei campanii de conştientizare a importanţei igienei orale în rândul copiilor, învăţătorilor şi părinţilor, precum și deprinderea unor obiceiuri alimentare si de igiena orala cât mai sănătoase.

This entry was posted in Proiecte, Sanatate and tagged , , . Bookmark the permalink.