Noaptea Bucătarilor 2014: Polonicul de Argint a fost câştigat de Clubul Rotary Timişoara

Posted By admin


Rotarienii din Timişoara, dar şi din Szeged, Ungaria, au lăsat deoparte afacerile, pixurile, calculatoarele, tabletele şi telefoanele mobile şi s-au întrecut la cratiţă, în aer liber, sâmbătă, 7 iunie, la Noaptea Bucătarilor 2014, la Helios Sport Timişoara.

De la ora 17, rotarienii, organizaţi în echipe, şi-au pus şorţurile şi caschetele de MasterChefi, au pregătit tigăile, legumele, mirodeniile, crătiţele şi ceaunele şi s-au pus pe băcătăreală. Deşi era o temperatură de peste 30 de grade afară, ei şi-au văzut de treabă şi au muncit din greu până către ora 21, când a avut loc premierea. Întrecerea a avut loc pe două secţiuni: „Reţeta favorită”, unde toate echipele au fost declarate câştigătoare, şi Concursul „Noaptea Bucătarilor”, unde cele cinci trupe s-au „bătut” pentru Marele Trofeu, „Polonicul de argint”.

 

Bucătarii au avut la dispoziţie: o bucată de carne, o masă de legume şi condimente cu care şi-au stabilit meniul. Pe lângă gust, au fost punctate mai multe aspecte, printre care şi creativitatea şi modul de lucru.

Preşedintele juriului a fost Tavi Trandafir, iar membri Mircea Stoian, Marius Popa (guvernator Lions) şi Adela Ianaşi. Bucătăria a fost oferită de Sodexo, carnea de Selgros, condimentele de “Cămara cu Mirodenii” şi plusul de verdeată din locaţie de Green Paradise.

 

Câştigătorii au fost:

Marele Premiu “Polonicul de Argint” a fost câştigat de echipa Clubului Rotary Timişoara.
Diploma pentru “Cel mai rapid bucătar” a primit-o Rotary Club Szeged.
Diploma de “Cel mai elegant bucătar” a mers la Erico Canata.
Diploma de participare a mai primit Rotary Cetate şi “Camera cu Mirodenii”.
Cupa de Cleştar a primit-o Rotaract Cetate Timişoara.

This entry was posted in Actiuni, Intalniri comune club. Bookmark the permalink.