Aniversare rotariană la Timişoara: 85 de ani în slujba comunităţii

Posted By admin


Vineri, 16 mai, de la ora 15.30, Muzeul de Artă din Timișoara găzduiteşte un eveniment rotarian rarisim. Rotarienii timişoreni au parte de o aniversarea dublă: 85 de la înfiinţarea Clubului Rotary Timişoara şi 20 de ani de la reînfiinţare.

La aniversare vor participa oaspeți din țară și străinătate, mai ales că, în perioada 15-18 mai, la Timișoara, are loc și Conferința Națională Districtuală 2241 a Rotary România și Republica Moldova, sub conducerea guvernatorului Marian Mocan.

Clubul Rotary Timișoara, primul club din vestul țării, a luat ființă în 24 mai 1929. Este al doilea club din România, după Clubul Rotary Bucureşti, înființat în 20 mai 1929. Cluburile au funcționat timp de zece ani, până când au fost interzise sub dictatura lui Carol al II-lea. După Al Doilea Război Mondial, sub regimul comunist, cluburile Rotary au fost în continuare interzise.

În 1994, după doi ani de susținere și mentorat din partea unor rotarieni faimoși din Franța, între care Jacky Cathala, din Clubul Carmeaux, avea să se relanseze Rotary Club Timișoara. La rândul său, în cei 20 de ani scurşi de la înfiinţare până în prezent, Clubul Rotary Timişoara a nășit alte 15 cluburi în vestul țării, trei la Timișoara și Lugoj, Arad, Jimbolia, Reșița, Caransebeș și altele.

Proiectele generate de club în acești 20 de ani de la reînfiinţare contabilizează peste două milioane de euro, în aparatură medicală (spitale și centre), burse pentru elevi talentați, calculatoare pentru școli, ajutoare pentru persoane defavorizate, specializări în străinătate pentru medici, profesori, alte categorii profesionale, tabere multiculturale, campanii pentru sănătatea publică și împotriva fumatului ucigător, campanii pentru civilizație urbană, donații pentru alte organizații.

This entry was posted in Actiuni, Club, Stiri and tagged . Bookmark the permalink.