Minuta sedintei din 04.08.2008 si Ordinea de zi 11.08.2008

Posted By bogdadmin


Minuta sedintei din 04.08.2008, Luni 04.08.2008, ora 19.30, Hotel Timisoara

1. Proiectul Bega Bulevardul Verde
 
Centrul de Reabilitare Urbana (PMT) si GTZ  au prezentat proiectul Bega Bulevardul Verde, o actiune desfasurata pe mai multe planuri, la nivel de schita de proiect, cu scopul de a capta atentia locuitorilor Timisoarei asupra canalului Bega, a importantei deosebite ca acesta sa devina navigabil, precum si de a marca inceperea lucrarilor de ecologizare pe canal; despre aceste lucruri ne-a vorbit dl. Titu Bojin – Director General Apele Romane, care si-a exprimat sprijinul pentru aceste actiuni. De asemenea, Adrian Orza, in calitate de rotarian si viceprimar al orasului Timisoara a subiniat cateva aspecte deosebit de interesante ale acestui eveniment, ce doreste sa devina traditie anuala, si a confirmat sprijinul autoritatilor locale pentru acest proiect.
 
Invitat Titu Bojin – Director Apele Romane – ecologizarea canalului Bega
 
VOTAT: implicarea RC Timisoara in acest proiect comun si organizarea in cadrul manifestarii a unui concurs de ratuste, la propunerea lui Rolf Maruhn.
 
Draft prezentare Duck Race: http://www.bighost.ro/rotary/materials/Duck_race_2008.ppt
 
2. Apel la Solidaritate – discutarea modului in care clubul nostru poate sa se implice in actiunile de ajutorare a     sinistratilor. La apelul Guvertantorului 2241, Martha Mocanu, RCT doreste sa se implice in ajutorarea sinistratilor, in primul rand prin donarea a minim 200 RON de catre fiecare membru al clubului – trezorierul Horea Visoiu se va ocupa de strangerea acestor bani, care se trimit direct in conturile deschise de cluburile din Baia Mare si Iasi. In paralel, se va transmite districtului suma donata, pentru centralizare. Vom discuta si despre posibilitatea de donare obiecte / materiale de constructii etc, distribuite, poate, prin intermediul prefecturilor.
 
VOTAT: donatie minima de 200 RON per membru de club. Horea V. strange banii
 
3. Vizita lui Jacky – Proiect AIMP in beneficiul Fundatiei Pentru Voi si propunere pentru un stagiu al unui student la Facultatea de mine, in Franta – Laila Onu a prezentat stadiul discutiilor cu clubul din Carmaux impreuna cu alte doua cluburi din Franta, care vor participa la proiectul de dotare a unei locuinte protejate pentru 5 persoane cu dizabilitati profunde cu echipament specializat, inceputa de RCT, cu ajutorul AIMP si Habitat for Humanity.
 
VOTAT: realizarea unui Matching Grant intre RC Timisoara si RC Carmaux
 
Cat mai urgent, asteptam propuneri pentru un student ce poate pleca in luna Septembrie in Franta – detalii in  document: http://www.bighost.ro/rotary/materials/EMAC-4.doc
 
4. Interact Chisinau in Vizita in Romania (data urmeaza a se comunica) – 10 persoane + conducator de grup     (costuri: cazare, masa, transport la activitati si transfer la clubul urmator)
 
VOTAT: RC Timisoara va suporta costurile pentru cele 5 zile petrecute in Timisoara(Diana A. se va ocupa de organizarea cazarii)
 
5. S-a discutat despre vizita in Israel, cu mentiunea ca relativ urgent ar trebui sa se faca inscrierile (15 August). Este important ca cel putin un membru al RC Timisoara sa ajunga acolo pentru discutii cu privire la infratirea cu RC Haifa, Carmel.
 
Descarca prezentare Israel: http://www.bighost.ro/rotary/materials/ISRAEL%20Noi%202008.doc
 
6. RC Timisoara poate achizitiona un numar de  5 scaune cu rotile, la pretul de 75 USD per bucata, pentru donatie ulterioara ,prin bunavointa RC Mangalia care ni le-a cedat  din  cele obtinute de catre ei in urma unui matching grant.
 
VOTAT: RC Timisoara va achizitiona scaunele cu rotile (75 USD/buc)
 
7. Diverse
 
7.1. Presedintele Rotary Club Neckar Odenwald Kreis (NOK) din Germania, Dr. Michael Virgil Müller, va veni in vizitä la RC Timisoara, impreunä cu sotia, luni 11.08.08 la hotel Timisoara.
 
Cauta un proiect de ajutor in Timisoara, un spital de copii sau casa de copii etc.
 
7.2. Am avut un oaspete, Jan Costici, de la clubul din Gotteborg, Suedia – de origine romana (Moldova Noua), ce va reveni la Timisoara impreuna cu colegi din Suedia pentru diverse proiecte.
 
7.3. Rotary  Georgia, USA ,Student program-se ofera un an de studii pentru tineri intre 18 si 25 de ani,cu costuri de studii si cazare asigurate ,dar trebuie sa-si acopere costurile de transport,asigurare medicala si cca 3000 USD spending money – daca sunt propuneri, le asteptam.
 
Descarca prezentare student Georgia:
http://www.bighost.ro/rotary/materials/GRSP%20SCHOLARSHIP%20OFFER%20FLYER.doc
 
7.4. Ionel Cioca si Ruediger W. invita clubul nostru la sediu Cons-Auto si Safetec in 18.08.2008 (sedinta de club) la ora 19.30. Servim un barbeque german si vin din Buzias. Se solicita obligatoriu confirmarea prezentei, pana in 14.08.2008 (reply la secretariat)
 
Adresa: Bd. Liviu Rebreanu nr. 4 (la intersectia Rebreanu/Brancoveanu)
 
7.5. Diana Andone a prezentat vizita la clubul din Elst over Betuwe, Olanda, bunele relatii existente intre cele cluburi .
 
Diana a propus o excursie in Anglia, cu ocazia Conferintei Internationale de la Birmingham, 21 – 24 Iunie 2009 (locurile sunt limitate), ar fi nevoie a.s.a.p. de rezervari pentru cei interesati.
 
Detalii conferinta: http://www.rotaryconvention2009.com/
 
7.6. Colegii nostrii, Peter Hochmut si Peter Bayard au primit dipome din partea municipalitatii pentru activitatea in folosul comunitatii.
 
 
Sedinta RC TIMISOARA: Luni 11.08.2008, ora 19.30, Hotel Timisoara
 
1.Invitat –  Dl. Ovidiu DRAGANESCU -Prefectul  Judetului Timis
 
2. Oaspete: Presedintele Rotary Club Neckar Odenwald Kreis (NOK) din Germania, Dr. Michael Virgil Müller – interes pentru proiect comun
 
3. Jimbocicleta 2008 – Rotary Club Jimbolia şi Consiliul Local al Oraşului Jimbolia, cu sprijinul Consulatului German Timişoara şi a altor cluburi Rotary din zonele Tisa, Mureş şi Bega, organizează, în data de 16 august 2008, între orele 17:00 şi 18:00, cu ocazia Zilelor Jimboliene,
tradiţionalul consurs Jimbocicleta.
 
Evenimentul are ca scop promovarea cicloturismului, a culturii ciclismului şi încurajarea construirii de piste dedicate bicicliştilor.  Sunt invitaţi biciclişti amatori din zonele de graniţă ale României,
Ungariei şi Serbiei.
 
Pentru participarea la aceasta manifestare, se solicita inscrierea pana la 12.08.2008
 
 
4. Diverse
 
Horst Fickel ( RC Feldbach) face invitatie pentru seminarul RYLA 25 – 27 septembrie la GRAZ. Este seminar leadership, cu participanti 18-24 ani, organizat de clubul lor impreuna cu o universitate (catolica).   Inscrierile se fac PRIN CLUBURI. – detalii Mihai Avram
 
Descarca invitatie: http://www.bighost.ro/rotary/materials/EinladungGraz_EN.pdf
 
 
Alte informari
 
 
1. August – luna membership si extensie (despre noi membrii si noi cluburi) – asteptam propuneri de noi membrii, cu prioritate pe clasificarile ramase mai mult sau mai putin neacoperite (avocat, turism etc)
 
2. Anuar Online – last check. Va rugam verificati corectitudinea datelor pentru anuar, accesand link-ul: http://www.rotary2241.org/formular/admin.php?id=30143
 
 
Cu prietenie
 
Bogdan Aungurence
secretary
 
Rotary Club Timisoara – Implica-te. Actioneaza. Serveste!
District 2241 Romania si Republica Moldova
Rotary International
 
Tel:      + 40 744 570 500
Fax:     + 40 256 214 969
 
Email: bogdan@romcomshop.ro
 
www.rotarytm.ro  –   www.rotary2241.org  –   www.rotary.org

This entry was posted in Mail Minuta 2008 - 2009. Bookmark the permalink.