Minuta Sedintei din 21.07.2008; !!! Sedinta de Luni, se muta SAMBATA, ora 11, la Festivalul berii !!

Posted By bogdadmin


Minuta sedintei din 21.07.2008

1. Invitatul clubului Robert Serban – scriitor, editor si publicist, pe tema literaturii –  "Indemn spre citire".
 
Idei derivate din discutii:
 
– societatea trebuie sa impinga tinerii sa citeasca cat mai mult si chiar sub diverse forme (carti, e-books, audio books)
– s-a evidentiat problema accesului la carti (biblioteci inchise) si a preturilor mari pe care le practica editurile.
– s-a aprobat prin vot unanim proiectul "Omul si Cartea" cu implicarea directa a lui Robert Serban, pe mai multe directii, urmand a se stabili prioritatile:
– donatie de carte catre penitenciarul Timisoara, unde s-a amenjat o frumoasa sala de lectura, dar cu o slaba dotare (posibil a se strange carti la Daniel Marcu sau Akbar in urmatoarele 30 de zile)
– urmare a proiectului de marcare a primei bibloteci publice din Timisoara, de catre RC Timisoara in 2006,s-a propus creearea unei biblioteci Rotary. Oltea C. ne poate ajuta cu logistica si spatiul necesar.
– posibilitatea intermedierii accesului catre biblioteca Universitatii a cetatenilor orasului.
– Nicu B. a propus creerea unui fond de premiere pentru elevi, clasa I – IV si V – VIII in cadrul unui concurs pe tema: cine citeste cel mai mult ? 500 RON prima donatie. (Nicu B.)
 
Cine doreste sa se implice in acest proiect, este binevenit.
 
2. Cabana Rotary-Muntele Mic – Akbar a pus in discutie posibilitatea revendicarii Cabanei Rotary construita pe Muntele Mic de catre Rotary Club Timisoara in anul 1933. Vali Carpanu initiatorul si unul dintre membrii fondatori ai clubului nostru se va afla in acest an rotarian ,din motive profesionale, in judetul Caras avand astfel oportunitatea de a demara formalitatile necesare.
Radu Bufan si-a exprimat dorinta de a se implica in  acest proiect.

In cel de-al doilea e-mail, gasiti doua fisiere pdf ce atesta si justifica o astfel de cerere.
 
3. Ruediger W.:
– ne anunta disponibilitatea clubului RC Boppard – St. Goar (Klaus Hutwohl) pentru proiecte comune cu RC Timisoara. (3000 EUR alocati pentru asta, in  2008 – 2009)
– a prezentat vizita la Odessa, un club relativ mic ca numar de mebrii (15) dar cu o puternica orientare catre USA
 
 
4. GTZ – Bulevardul verde actiune ce doreste sa atraga atentia asupra beneficiilor nemasurate pe care le poate aduce ecologizarea albiei raului Bega si implicare societatii civile in acest proiect.
S-a discutat despre oportunitatea invitarii la club a reprezentantilor GTZ pentru o prezentare, apoi discutarea unei eventuale implicare in acest proiect a RC Timisoara
 
5. Generalitati / Evenimente / Actiuni – Rotary International, District 2241,  si RC Timisoara
 
5.1.  Conferinta de la Viena, "Tribute to 20 Years of Rotary Growth in Central and Eastern Europe" – participa RI President – D.K. Lee. Data: 06 – 07.12.2008 (Sambata si Duminica) – Christmas Market. Materiale se pot descarca de aici: http://www.bighost.ro/rotary/materials/viena/Archive.zip
 
Interesati pana acum:
Lia L., Radu D. +, Bogdan A. +, AliAkbar +, Nicu B. , Doina B., Emilian P.
 
5.2. Reminder: Anuar online – posibilitate de accesare baza de date District 2241 cu acces user si pass din www.rotary2241.org (meniul de login din stanga sus).
 
Pentru inregistrare, accesati: http://www.rotary2241.org/new/inregistrare.html
 
5.3. Mail de la Marian Uram, presedinte ICC RO – IL spre continuarea activitatii de infratire cu Rotary Club Haifa, cei care au vizitat Israel in ultima excursie pot detalia. "Se pregateste o noua vizita in Israel intre 29 Oct – 06 Noiembrie. Va fi o vizita de lucru intre cluburile infratite (adica voi). Va trebui sa delegati cel putin un membru al clubului in aceasta noua excursie." Marian Uram
 Daca sunt colegi interesati sa se implice in aceasta actiune, sunt bineveniti.
 
5.4 Stanislav Srnka, prietenul nostru din Cehia, va reveni in Octombrie in Timisoara. Intre timp va discuta despre participarea la Rotary and Wine, Romania 2009, Rotary – 80 de ani si Balul de vara 2nd edition.
 
5.5 Vizita Jacky Catala, care ne anunta ca ar dori sa vina in a doua saptamana din septembrie si doreste sa facem impreuna, RC din Carmeaux si Timisoara, un proiect AIMP in beneficiul Fundatiei Pentru Voi. Detalii ne va oferi Laila Onu intr-o sedinta viitoare.
 
 
6. Diverse
 
 
6.1. Numar de membrii prezenti: 23
 
6.2. S-a servit masa si s-a ciocnit un pahar in cinstea celor nascuti in luna Iulie:
Banu Florentin 2 Iulie – Busuioc Doina 17 Iulie – Aungurence Bogdan 18 Iulie –
Bufan Radu 29 Iulie – Aurelian Bent 31 Iulie
 
 
Sedinta RC TIMISOARA: Luni 28.07.2008, ora 19.30, Hotel Timisoara !!!!!!

SE VA TINE SAMBATA, 26 IULIE, LA STADIONUL DAN PALTINISAN, CU OCAZIA INVITATIEI LA FESTIVALUL BERII FACUTA DE COLEGUL NOSTRU DRAGOS HOPULELE.
 
Sambata, 26 Iulie, ora 11.
 
Agenda
 
1. Diverse
 
 
Cu prietenie / Sincerely / Mit freundlichen Grüßen / Sincèrement
 
Bogdan Aungurence
secretary
 
Rotary Club Timisoara – Implica-te. Actioneaza. Serveste!
District 2241 Romania si Republica Moldova
Rotary International
 
Tel:      + 40 744 570 500
Fax:     + 40 256 214 969
 
Email: bogdan@romcomshop.ro
 
www.rotarytm.ro  –   www.rotary2241.org  –   www.rotary.org

This entry was posted in Mail Minuta 2008 - 2009. Bookmark the permalink.