Nu te pune cu timișorenii!

Posted By admin


Primul proiect din România, generat de Rotary Club Timișoara, pe tema igienei urbane și a comportamentului etic față de mediul citadin, a fost  la Timișoara, și a durat între 2009 – 2011. Proiectul, pe care l-am gândit în interesul comunității, a adunat mii de participanți, având alături cluburile Rotary, Lions, universitățile timișorene, licee, alte ONG-uri, persoane fizice. ” Nu te pune cu timișorenii!” a devenit, în 2013 – 2014, la nivelul districtului, când PG D2241 a fost colegul nostru, Marian Mocan, proiect al cluburilor din România.

Mesajul a fost simplu: ”Iubim orașul. Nu îl murdărim. Ne plac florile nu le rupem.”  Mesajele au fost diseminate în tramvaie, autobuze, taximetre, în școli, universități,  iar conform cercetării făcută de Universitatea de Vest, facultatea de Sociologie,  peste 90 la sută dintre timișoreni au conștientizat că trebuie modificat comportamentul în ceea ce privește ”mica poluare” (țigări, mucuri, resturi), pe străzi, iar peste 60 la sută au fost participanți activi.

”Timișoara curată, te roagă: nu arunca țigările pe jos!” (Coordonator Lia Lucia Epure)

Acest proiect a durat între 2013 – 2016, destinat, mai  ales șoferilor care aveau obiceiul de a arunca, la stop, în intersecții, țigările aprinse în mașini. 

Proiectul, marca Rotary, a fost dedicat  conceptului de ”Timișoara, Capitală Culturală Europeană”. Nu putem trăi într-un oraș, în care vor veni milioane de turiști, între 2016 – 2021, atât în perioada anterioară desfășurării evenimentelor  marca 2021, ți mai ales, în anul 2021, în care ne vom bucura de titlul mult râvnit. 

Rotary Club Timișoara este membru fondator al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

This entry was posted in Proiecte, Proiecte mari. Bookmark the permalink.