Promenada Inimilor

Posted By admin


Cluburile Rotary din Timișoara împreună cu Societatea Romana de Cardiologie si Forumului Naţional de Prevenție,

continuă programul “Promenada Inimilor 2018”
cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii 

 

Cluburile Rotary din Timișoara continuă și în 2018, programul „Promenada Inimilor”, proiect de continuare a utilizării unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce va avea loc în data de 29 septembrie 2018.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Coordonator Naţional de Prevenţie Cardiovasculară. Traseul din Timișoara are o lungime de 3 km și este situat în Parcul Copiilor.

 

 

Exercițiul de mișcare va avea loc in 29 septembrie 2018, ora 11 prin organizarea unei plimbari in grup, la care sunt invitați toți locuitorii oraşului Timișoara să participe. „Cluburile Rotary din Timișoara sunt implicate active in proiecte sociale, medicale, educaționale și culturale cu impact mare în comunitatea regională și națională. Motivați de principiul rotarian ”A servi mai presus de tine însuți!”, membrii rotarieni susțin principiile sănătoase, de pervenție, de mișcare in aer liber, campaniile anti-fumat.

In acest an, suntem impreună toate cluburile Rotary din Timișoara și tinerii din clubul Rotaract Timișoara, cu partenerii noștrii de la Pilates Forever!” Diana And one, Preşedinte Club Rotary. Program iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

This entry was posted in Sanatate, Social, Sport and tagged , , , . Bookmark the permalink.