DELEGAȚIE ROTARIANĂ ROMÂNEASCĂ LA CLUBURILE ROTARY DIN MEXIC

Posted By admin


DELEGAȚIE ROTARIANĂ ROMÂNEASCĂ LA CLUBURILE ROTARY DIN MEXIC

ȘASE CLUBURI ROTARY DIN DISTRICTUL 2241 ROMÂNIA ȘI REPUBLICA MOLDOVA AU VIZITAT DOUĂ CLUBURI ROTARY DIN MEXIC. În total 25 de rotarieni și oameni de afaceri români au fost invitați și primiți de către Rotary Club Cuajimalpa din Ciudat de Mexico și de către Rotary Club Cancun, în prezența viitorului guvernator al Districtului Rotary 4195 din Mexic, Edgar Rodolfo Corona Arellano, și a celor doi președinți în funcție, Erika Galvan și Dr. Joaquin Sosa.

Delegația românească a fost condusă de către Cristian Jurji, Guvernator ales al Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova și de către Adrian Bădescu, Consul Onorific al Mexicului în Timișoara și Președinte 2017-2018 al Rotary Club Timișoara. La eveniment au fost prezenți membri ai Rotary Club Timișoara (Adrian Bădescu, Horea Vișoiu și Adrian Aron), Rotary Club Ripensis Timișoara (Cristian Jurji și Adrian Minea), Rotary Club Parc Cluj Napoca (Mircea Ilea, Dan Danci și Dan Mureșan), Rotary Club Târgu Mureș (Gheorghe Ispas), Rotary Club Bistrița (Vasile Săplăcan), Rotary Club Târgu Jiu (Dumitru Margeloiu), împreună cu doi membri ai Rotaract Club Timișoara (Bianca Bădescu și Cristian Bădescu). De asemenea, delegația a fost completată de reprezentantul Consiliului Județean Caraș Severin – Dr. Paul Purea, și de către managerii a 12 companii românești de renume.

Printre proiectele sociale inițiate și susținute de către cele două cluburi Rotary din Mexic au fost evidențiate: susținerea financiară a peste 80 de operații de transplant, în folosul persoanelor defavorizate social (Rotary Club Cuajimalpa) și realizarea unui centru de suport social pentru tinerii de peste 18 ani, fără părinți, precum și pentru femeile agresate fizic (Rotary Club Cancun). Reprezentanții cluburilor din cele două țări au discutat și despre posibilitatea dezvoltării unor proiecte comune România-Mexic.

Cele două întâlniri s-au finalizat cu tradiționalul schimb de fanioane și de business-carduri, precum și cu un impresionant spectacol tradițional mexican, cu cina specific mexicană, mariachis și piñatas.

ROTARY CLUB CUAJIMALPA, Ciudat de Mexico. Președinte 2017-2018: Erika Galvan.

https://www.facebook.com/Club-Rotario-Cuajimalpa-AC-232636530263492/

ROTARY CLUB CANCUN. Președinte 2017-2018: Dr. Joaquin Sosa.

https://www.facebook.com/clubrotariocancun/