Iulia Marian, elevă la Liceul Socrates: „Mulţumim Clubului Rotary Timişoara că ne-a împlinit visele!”

Posted By admin


Unul dintre cele mai importante proiecte ale Clubului Rotary Timişoara aflate în desfăşurare este „Performanţa în satul bănăţean”, care a încheiat acum cu succes prima etapă.
Este vorba de şcolarizarea celor 3 elevi: Iulia Marian, Oliver Plămadă şi Nicoleta Todireasa, la Liceul Teoretic Socrates Timişoara, la secţia de matematică-informatică. Prof. Oltea Copaci, directorul liceului, a spus că aceştia au urmat cursurile liceului începând cu septembrie 2011 până în iunie 2015, absolvind liceul cu medii generale foarte bune ( Iulia Marian cu media 9,76, Oliver Plămadă 9,46, iar Nicoleta Todireasa 8,82). „Temeinicia studiului din timpul anilor  le-a permis ca şi la bacalaureat să ia note mari. Astfel, de exemplu, Iulia Marian a luat la matematică (scris) nota 10, iar Oliver Plămadă este olimpic,  locul II la Olimpiada Naţională, faza pe judeţ, la Tehnologia Informaţiei şi a Comunicării. Considerând  că prima etapă a celor patru ani de liceu s-a încheiat, se va trece la a doua etapă şi anume cea în care cei trei tineri vor fi sprijiniţi de Clubul Rotary Timişoara pe parcursul anilor universitari până la finalizarea studiilor. Decizie luată de către membrii Comisiei Rotary care supervizează acest proiect ( Oltea Copaci, Daniel Marcu, Gelu Mateescu, Petru Grigorov), în deplin acord cu toţi membrii clubului. Le urăm mult succes tinerilor la examenele de admitere şi ….  aşteptăm deja cu interes  rezultatele de la prima sesiune universitară”, a  spus prof. Oltea Copaci.
Mulţumim Clubului Rotary pentru că ne-a împlinit visele
„Totul a pornit de la un hobby şi de la spiritul rotarian. Eu fiind un mare pescar am decis să organizez proiectul numit Cupa Rotary la pescuit, dar voiam şi o finalitate caritativă. Din discuţii cu colegii mei s-a născut ideea de a sprijini elevii foarte buni la învăţătură din satele din Timiş, care au potenţial intelectual, dar cu o situaţie materială mai dificilă. Am organizat mai multe echipe şi fiecare şi-a ales una sau două şcoli. Am mers şi le-am dat un test elevilor. Au fost trei criterii: rezultatele testelor combinate cu rezultatele la învăţătură şi situaţia familială”, a explicat Daniel Marcu, unul dintre iniţiatorii proiectului Performanţa în satul bănăţean. De asemenea, cu ajutorul prof. Oltea Copaci, directoarea Liceului Teoretic Socrates Timişoara, au fost aduşi elevii la acest liceu şi au fost supuşi la alte teste. Aşa s-a hotărât ca Oliver Pămadă din localitatea Alioş  să fie bursierul principal. Bursa a cuprins plata transportului la liceu, cazarea şi masa la internat. Totuşi, a fost extinsă bursa la alte două eleve foarte bune la învăţătură ca Iulia Marian din localitatea Ianova şi Nicoleta  Todireasa din Bucovăţ cu o situație familială mai dificilă. Bursele pentru cele două eleve au fost oferite de Liceul Teoretic Socrates. ”Când a început şcoala în 2011, am propus colegilor mei rotarieni să extindem bursele Iuliei şi Nicoletei şi clubul a acceptat”, a spus prof. Oltea Copaci. Banii au fost strânşi în cadrul Cupei Rotary la Pescuit, la balurile organizate de rotarieni şi din alte sponsorizări. „Mulţumim Clubului Rotary pentru că ne-a împlinit visele!”, a declarat tânăra absolventă a Liceului Teoretic SOCRATES, Iulia Marian.

This entry was posted in Actiuni, Club, Educatie, Proiecte, Social. Bookmark the permalink.