Minuta sedintei din 19.01.2009 si Ordinea de zi 26.01.2009 – Hotel Timisoara

Posted By bogdadmin


Minuta sedintei din 19.01.2009, ora 19.30, hotel Timisoara
 
1. Comitetul de organizare a evenimentului “Punte peste decenii”( 80 de ani de Rotary in Timisoara) a prezentat stadiul pregatirilor. S-a hotarat ca ceremonia sa se desfasoare in doua etape.
 
Astfel, in data de 22.05.2009, la Opera Romana din Timisoara, intre orele 16.30 si 19.00 va avea loc intalnirea formala cu oaspetii care ne vor onora aniversarea celor 80 de ani .
 
Cu incepere de la ora 20.00 a fost rezervata Sala Kraft unde se va desfasura un dineu.
 
Momentele muzicale vor fi organizate  de si cu sprijinul  formatiei Saleno.
 
Colegii care doresc sa invite diverse oficialitati la aniversarea noastra sunt rugati sa faca propuneri pentru a putea decide in timp util cine va participa si ca  invitatiile sa fie trimise  din timp, astfel incat desfasurarea evenimentelor sa decurga in cele mai bune conditii.
 
Modelul de invitatie ar trebui finalizat saptamana viitoare pentru ca invitatiile sa poata fi trimise, in prima faza, via e-mail in cel mai scurt timp posibil.
 
Rotaract Timisoara aniverseaza in aceeasi perioada 10 ani de la infiintare. Ei ne-au adresat rugamintea  de a le aloca 20 de minute in cadrul galei festive de la Opera pentru a prezenta istoria clubului lor si a decerna medalii si distinctii.
 
2. La sedinta a participat dl. Mihai Parvulescu, director al Scolii Generale nr. 16, Timisoara. Domnia sa a prezentat activitatea personala si a scolii. Scoala Generala nr.16 este prima scoala ecologica din zona de vest a tarii.
 
Dl. Parvulescu a sprijinit multe dintre actiunile clubului nostru (Saptamana mobilitatii europene, concursul de ciclism, selectarea elevilor participanti la excursia la Viena).
 
Ne-a adresat invitatia de a participa la simpozionul anual pe care il organizeaza in scoala, sub denumirea “Scoala si societatea in Banat” si care va avea loc vineri, 23.01 a.c., incepand cu ora 16.     Din partea clubului nostru vor participa Lia si Akbar ( prezentare proiect “ Nu te pune cu timisorenii”), invitatia fiind adresata in egala masura tuturor colegilor interesati. Dl. Parvulescu si-a exprimat adeziunea la spiritul Rotary si disponibilitatea de a adera la clubul nostru.
 
3. La sedinta a fost prezenta d-na Mioara Simcelescu, careia i-am multumit pentru sprijinul si generozitatea constante acordate proiectelor noastre.
 
4. S-a adus la cunostinta membrilor prezenti ca a fost inregistrat la Fundatia Rotary, MG cu clubul Bochum-Hellweg din Germania, in valoare de $30360 , cu numarul 69163 si care are drept scop utilarea unui atelier pentru ca tineri  defavorizati din judetul nostru sa poata sa isi faca ucenicia in domeniul pe care l-au studiat.
 
5. S-a decis alocarea sumei de 2000 de lei in vederea sprijinirii proiectului Fundatiei Timisoara de editare a unui ghid al Timisoarei, care va contine si o pagina dedicata clubului nostru. Clubul va primi  un numar de exemplare, utile pentru a fi facute cadou oaspetilor la aniversarea celor  80 de ani.
 
6. S-a decis acordarea sumei de 7000 de lei Fundatiei “Pentru Voi”  pentru finalizarea proiectului ”Casa Cristian”  si 10% din suma MG-urilor care se vor realiza cu cluburi  din Franta.
 
7. Tinerele care vor participa la New Generation Exchange, propuneri facute de Adi Badescu si Dan Gaita, au primit aprobarea cererii. Ionela Bunea si Daniela Stancila vor petrece o luna la specializare in Olanda. S-a hotarat sa  acoperim costul transportului dus-intors cu autobuzul.
 
8. Diverse
 
Prezenta: 14 membrii din 57
                                                                                                                                                                                    
 
Sedinta RC TIMISOARA: Luni 26.01.2009, ora 19.30, Hotel Timisoara
 
 
1. Akbar va prezenta bilantul activitatii clubului in primul semestru al anului rotarian.
 
2. Invitat Culiţă Chiş, şeful comisiei de circulaţie şi consilier superior in cadrul Primariei .
 
3. Avand in vedere viitoarele alegeri pentru postul de guvernator, trebuie sa trimitem la district cat mai repede numele candidatului propus de club pentru aceasta functie. Pana in prezent si-a manifestat  dorinta de a se inscrie  Marian M.

Daca exista si alte propuneri va rugam sa le faceti pana luni la sedinta.
 
4. Un proiect din partea districtului se refera la posibilitatea trimiterii a 10-15 tineri timp de o luna la studiu in Italia.  Scrisoarea Marthei si formularele de completat pentru cei interesati le gasiti aici:
http://www.bighost.ro/rotary/materials/Scrisoare%20Martha.pdf
http://www.bighost.ro/rotary/materials/A4%207a%20academic%5b1%5d.pdf
http://www.bighost.ro/rotary/materials/A4_7B%20ACADEMIC%202008.pdf
 
5. Colegii rotarieni din Arad ne invita la weekend-ul traditional Rotary organizat la Moneasa. Detalii legate de eveniment gasiti aici:
http://www.bighost.ro/rotary/materials/week-end%2520rotarian%5b1%5d.doc
 
6. Vor fi prezentate concluziile simpozionului “ Scoala si societatea in Banat” .
 
7. Prezentarea  proiectul SAGE de stimulare a spiritului intreprinzator la elevii de liceu; acesta face parte din proiectul mai amplu, “Cities of roses” de colaborare intre Timisoara si Portland.
http://www.citiesofroses.info
www.sageglobal.org
 
8. Servim masa.
 
Alte informari
 
1. Ianuarie – luna Rotary Awareness – reamintirea obiectului si scopului Rotary in club si comunitate
 2. Reminder:  Proiectul Omul si Cartea- Poze pliant RCT 2008-Cotizatia 2008 – 2009: 200 EUR si 500 RON (Horia Visoiu) – Comitetul de actiune "Punte peste Decenii" (80 de ani)  – Donarea sumei de 200 de RON pentru sinistrati  – Alta Badia (Martie 2009 – SKI)  
 
Nu uitati de calendarul din site, www.rotarytm.ro pentru a vedea evenimentele apropiate si galeria foto pentru imagini de la actiunile si proiectele realizate. (inclusiv bal)
 
Formular de propunere membrii noi:
 http://www.bighost.ro/rotary/materials/Formular%20propunere%20noi%20membri.pdf
(click pe link)
 
3. Sarbatoritii lunii Ianuarie:
Verba Silviu 5.01 – Visoiu Horea 8.01 – Mihalas George 10.01
Jumanca Darius 11.01 – Andone Diana  31.01
 
"La Multi Ani"

This entry was posted in Mail Minuta 2008 - 2009. Bookmark the permalink.