Proiectul 4L

Posted By bogdadmin


Constienti de importanta pe care o are educatia in vederea integrarii in dinamica societatii moderne si in acord cu tema anului rotarian 2008-2009- COPILUL, CEA MAI PRETIOASA RESURSA A COMUNITATILOR- clubul nostru a lansat proiectul “ Invata sa citeasca, invata sa traiasca!”, in colaborare cu RC Boppard-St. Goar. Proiectul se adreseaza elevilor din clasele a II-a si aIII-a si vizeaza  dezvoltarea abilităţii de citire.

Acesta constă în achiziţionarea de cărţi de citire, adecvate vârstei şi nivelului de pregătire al copiilor. Setul de cărţi pentru fiecare clasă include şi un manual al învăţătorului, pentru facilitarea şi eficientizarea procesului didactic.

Componenta personală şi individuală a educaţiei, de formare şi dezvoltare a abilităţilor de scriere şi citire, converge în componenta socială, având în vedere faptul că gradul de alfabetizare al fiecărui individ este direct proporţional, pe termen lung, cu nivelul de cultură şi civilizaţie al societăţii.

Proiectul se va desfăşura într-o primă etapă cu elevi ai Liceului „Nikolaus Lenau”.

Ne exprimăm speranţa că această acţiune pe care o demarăm mâine va reprezenta o primă etapă care să conducă la promovarea necesităţii de a imprima copiilor noştri dragostea faţă de carte, deci faţă de educaţie şi cultură.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.