Responsabilitatea creării de noi cluburi Rotary în vestul României :
1. Arad – înfiinţat;
2. Lugoj – primire cartă în toamna 1999;
3. Reşiţa şi Caransebeş – în faza iniţială.

 

Proiect – Atelier de protezare (adaptare) şi întreţinere a autovehiculelor pentru uzul persoanelor cu handicap locomotor – În colaborare cu Fundaţia Timişoara’89.

 

Proiect – Extinderea şi modernizarea cabinetului de kinetoterapie al bazei de tratament din Sânnicolau  Mare pentru tratarea şi recuperarea copiilor bolnavi.

 

Proiect – 31 mai 1999 – Oferirea de cadouri (rochiţe şi papucei) cu ocazia zilei de 1 iunie, pentru Orfelinatul de fete din Lugoj.

 

Centrul de tehnologia informaţiei pentru tineret a fost înfiinţat la sediul Fundaţiei Timişoara’89 în septembrie 1998.
Proiectul a constat din dotarea centrului cu 6 calculatoare legate în reţea şi conectate la Internet şi două imprimante profesionale, în valoare de 7 000 USD, şi se adresează copiilor şi tinerilor cu probleme sociale care nu au posibilităţi materiale de a se iniţia în informatică.

 

Începând cu anul 1991, s-a derulat o mare acţiune de sprijin a Clinicii de Oftalmologie din Timişoara de către Clubul Rotary din Carmaux, Franţa, sub îndrumarea domnului Edmond – Jacky Cathala, constând din dotarea spitalului cu un bloc operator, precum şi prin perfecţionarea specialiştilor români prin efectuarea  de intervenţii chirurgicale, atât în cadrul clinicii timişorene de către medicii francezi în colaborare cu cei români, cât şi prin stagii de perfecţionare în Franţa.

 

Dotarea cu calculatoare PC şi imprimante prin amabilitatea domnului Edmond – Jacky Cathala, reprezentant pentru România al Clubului Rotary din Carmaux, Franţa :
1 laborator de informatică pentru Şcoala Generală nr. 7 din Timişoara
225 de calculatoare PC pentru Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, Timişoara între anii 1993 şi 1994
310 calculatoare şi imprimante pentru Liceul Teoretic „Jean Lois Calderon”, Timişoara
410 calculatoare PC pentru Şcoala generală din Şugag.

 

Schimburi şcolare între liceele „Jean Jaures” din Carmaux, Franţa şi „Grigore Moisil” din Timişoara, iniţiate de Clubul Rotary din Carmaux, prin intermediul domnului Edmond – Jacky Cathala.

 

Editarea revistei „STOP SIDA!”, material de educaţie sanitară privind maladia SIDA, adresată elevilor între 9 şi 14 ani, distribuit gratuit în şcolile din judeţul Timiş în anul şcolar 1997 – 1998. Proiectul a fost sprijinit de Clubul Rotary din Carmaux.

 

Donarea unui microbuz şi medicamente pentru căminul de copii preşcolari din Reşiţa, care îngrijeşte copii infectaţi cu HIV de către Clubul Rotary din Belley, Marea Britanie şi Clubul  Rotary din Carmaux, Franţa.

 

Donarea unui microbuz de 8 persoane pentru transportul bătrânilor pe raza unui matching grant cu Clubul Maarssen Breukelen din Olanda. Acţiunea s-a desfăşurat în 12 mai 1999 la Fundaţia „Grijă pentru bunici” din Oradea.

 

Înfiinţarea şi dotarea completă a Centrului pentru copii cu disabilităţi mintale din Moldăreşti, Râmnicu Vâlcea de către Clubul Rotary din Carmaux, Franţa prin intermediul domnului Edmond – Jacky Cathala.

 

Seară de muzică – dans şi cadouri pentru persoanele vârstnice de la căminul de bătrâni „Sfântul Nicolae” din Timişoara în 5 decembrie 1998, cu ajutorul unor donaţii, în valoare de 1 000 USD.

 

Organizarea şi dotarea unui cabinet stomatologic la Şcoala specială din Recaş în anul 1996.

 

Expoziţie de artă cu licitaţie organizată în comun de cluburile Rotary din Elst over Betuwe, Olanda şi Timişoara, în perioada decembrie 1997 – martie 1998. Beneficiar : Centrul „Pentru Voi” pentru copii cu disabilităţi mintale.

 

„Crăciun*97” – Cadouri (dulciuri, alimente, încălţăminte, îmbrăcăminte) pentru copii ai căror părinţi au fost răniţi sau au decedat în revoluţia din decembrie 1989, destinate membrilor Asociaţiei „17 decembrie” din Timişoara.

 

Ajutor financiar în valoare de 2,4 milioane de lei pentru achiziţionarea unui aspirator de secreţii destinat celor 120 de copii infectaţi cu HIV, trataţi la departamentul HIV – SIDA din Clinica numărul 3 de hemato – onco – imunologie a Spitalului de copii „Loius Ţurcanu” din Timişoara în anul 1998.

 

Organizarea unei licitaţii, a unui concert şi a unui spectacol de cântece şi dansuri  la  Fundaţia „Rudolf Walter” – 1995. Cu aceeaşi ocazie a fost vizitată o expoziţie de desene ale copiilor, fiind donate fonduri  în valoare de 24 milioane de lei, pentru acoperirea cheltuielilor campusului „Rudolf Walter”.

 

Donarea de pachete cu dulciuri pentru locatarii căminului – spital pentru adulţii cu handicap mintal de la Găvojdia.

 

Expoziţie şi licitaţie cu 15 desene selectate din 21 000, vândute cu cote de până la 250 DM, beneficiile fiind donate Spitalului din Eritreea.

 

Dotarea clinicii ASCAR cu un ecograf performant, cu materiale sanitare, medicamente şi mobilier de spital, în colaborare cu Clubul Rotary din Carmaux, Franţa.