PELERINAJ ROTARIAN ROMÂNESC IN MEXIC

Posted By admin


PELERINAJ ROTARIAN ROMÂNESC IN MEXIC

ȘASE CLUBURI ROTARY DIN DISTRICTUL 2241 ROMÂNIA ȘI REPUBLICA MOLDOVA AU EFECTUAT UN PELERINAJ ROTARIAN IN MEXIC. 25 de rotarieni și oameni de afaceri români au facut un pelerinaj rotarian peste ocean in Mexic. Au fost vizitate doua cluburi Rotary din tara vizitata (Rotary Club Cuajimalpa din Ciudat de Mexico și Rotary Club Cancun), în prezența viitorului guvernator al Districtului Rotary 4195 din Mexic, Edgar Rodolfo Corona Arellano, și a celor doi președinți în funcție, Erika Galvan și Dr. Joaquin Sosa. Si au primit invitatia de a participa la receptia de Ziua Nationala a Romaniei la Ambasada Romaniei in Mexic, in prezenta E.S. Dl. Ion Vilcu, Ambasador al Romaniei in Mexic si a E.S. Dl. Arturo Trejo, Ambasador al Mexicului in Romania.

Delegația românească a fost condusă de către Cristian Jurji, Guvernator ales al Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova și de către Adrian Bădescu, Consul Onorific al Mexicului în Timișoara și Președinte 2017-2018 al Rotary Club Timișoara. La eveniment au fost prezenți membri ai Rotary Club Timișoara (Adrian Bădescu, Horea Vișoiu și Adrian Aron), Rotary Club Ripensis Timișoara (Cristian Jurji și Adrian Minea), Rotary Club Parc Cluj Napoca (Mircea Ilea, Dan Danci și Dan Mureșan), Rotary Club Târgu Mureș (Gheorghe Ispas), Rotary Club Bistrița (Vasile Săplăcan), Rotary Club Târgu Jiu (Dumitru Margeloiu), împreună cu doi membri ai Rotaract Club Timișoara (Bianca Bădescu și Cristian Bădescu).

In afara activitatii rotariene, delegatia romaneasca a facut cunostiinta cu societatea, cultura, istoria, traditiile, peisajele si atractiile Mexicului, care reprezinta principala destinatie turistica a Americii Latine si a doua destinatie turistica a continentului American. Gazdele s-au ingrijit de vizitarea si prezentarea siteurilor arheologice de la Teotihuacán, Chichén Itzá, Tulum, a muzeelor de istorie si antropologie, a muzeului Dolores, expozitiei Frida Kahlo & Diego Rivera, a parcului de la XCaret, a celebrelor cenote, a unei fabrici de tequila si a celebrelor plaje de la Cancun si Riviera Maya.

Vizita s-a incheiat cu un impresionant spectacol tradițional mexican la XCaret, si cu o cina specific mexicană, mariachis și piñatas.