IA ROMÂNEASCĂ PURTATĂ CU MÂNDRIE LA AMBASADA ROMÂNIEI ÎN MEXIC

Posted By admin


IA ROMÂNEASCĂ PURTATĂ CU MÂNDRIE LA AMBASADA ROMÂNIEI ÎN MEXIC

25 DE ROTARIENI ȘI OAMENI DE AFACERI ROMÂNI AU SĂRBĂTORIT ZIUA NAȚIONALĂ LA AMBASADA ROMÂNIEI ÎN MEXIC. Ia românească a fost purtată cu cinste și mândrie de cea mai mare parte a membrilor delegației, fiind atracția evenimentului. Grupul a fost invitat și primit de chiar Excelența Sa Ion Vîlcu, Ambasador al României în Statele Unite Mexicane și a fost condus de către Cristian Jurji, Guvernator ales al Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova și de Dr. Adrian Bădescu, Consul Onorific al Mexicului în Timișoara și Președinte 2017-2018 al Rotary Club Timișoara. Printre invitații de marcă care au însoțit grupul s-a remarcat Excelența Sa Arturo Trejo, fost Ambasador al Mexicului în România și Dr. Paul Purea, membru al Consiliului Județean Caraș Severin.

MEMBRII DELEGAȚIEI ROMÂNEȘTI. La eveniment au fost prezenți membri ai Rotary Club Timișoara (Adrian Bădescu, Horea Vișoiu și Adrian Aron), Rotary Club Ripensis Timișoara (Cristian Jurji și Adrian Minea), Rotary Club Parc Cluj Napoca (Mircea Ilea, Dan Danci și Dan Mureșan), Rotary Club Tg Mureș (Gheorghe Ispas), Rotary Club Bistrița (Vasile Săplăcan), Rotary Club Tg. Jiu (Dumitru Margeloiu), Rotaract Club Timișoara (Bianca Bădescu și Cristian Bădescu). De asemenea, delegația a fost completată de general managerii a 12 companii românești de renume.

RECEPȚIA. La evenimentul organizat la Hotelul Intercontinental au participat cca 200 de invitati de marcă, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, rotarieni și membri ai comunității românești în Mexic. A fost intonat imnul național al României și al Mexicului, iar Excelența Sa Dl Ion Vîlcu, Ambasador al României în Mexic, a rostit o scurtă alocuțiune în cinstea zilei naționale a României, într-o foarte clară și melodioasă limbă a lui Cervantes.

Momentul serii a fost marcat de sarmalele românești și de ia românească. Rotarianul Vasile Săplăcan lăsându-și cadou ia tradițională unor mexicani îndrăgostiți de veșmântul tradițional românesc, creînd o nouă punte de prietenie între cele două popoare latine separate doar de Atlantic.

Viva Mexico! Trăiască România!

This entry was posted in International, Stiri and tagged , , , . Bookmark the permalink.