VIZITA GUVERNATORULUI D.2241 LA CLUBURILE ROTARY DIN TIMIȘ

Posted By admin


VIZITA GUVERNATORULUI D.2241 LA CLUBURILE ROTARY DIN TIMIȘ

CINCI CLUBURI ROTARY DIN TIMIȘ AU PRIMIT VIZITA GUVERNATORULUI D.2241. Rotary Club Timișoara (președinte: Adrian Bădescu), Rotary Club Cetate Timișoara (președinte: Luminița Țundrea), Rotary Club Opera Timișoara (președinte: Longin Popescu), Rotary Club Cosmopolitan Timișoara (președinte: Horațiu Hațegan) și Rotary Club Buziaș (președinte: Nicușor Velican) au primit vizita Guvernatorului Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova, Milian Sopoian, în prezența asistent guvernatorului zonal, Dan Costineanu.

ROTARY: MAKING A DIFFERENCE (sloganul anului rotarian 2017-2018). Prin eforturile individuale sau cumulate ale celor cinci cluburi rotary, au fost inițiate și finanțate mai multe proiecte de responsabilitate socială și de implicare în comunitate: ”Impădurirea Rotary” (refacerea inelului verde din jurul Timișoarei), ”Stop Joc – Stop Drog” (program de educație anti-drog), ”Premii pentru premianți” (promovarea excelenței în școlile din mediul rural), ”Sprijin pentru Clinica de Oncologie Infantilă Louis Țurcanu”, ”Donație ecograf pentru Clinica Cristian Șerban din Buziaș”. Sunt exemplificate doar câteva dintre zecile de proiecte derulate de cele cinci cluburi Rotary.

APRECIERILE GUVERNATORULUI ROTARY. Guvernatorul Milian Sopoian a remarcat spiritul rotarian și colaborarea existentă între cluburile din Timiș, întâlnirile comune periodice, comunicarea dintre președinți, precum și proiectul comun ”Forumul Vocațional Rotary Aspire” organizat în fiecare an, în primăvară, în Timișoara.

Guvernatorul și-a expus proiectele districtuale și a remarcat faptul că, după proiectul internațional de eradicare a poliomielitei, Rotary Internațional este focusat în acest moment, la nivel mondial dar și național, pe plantarea de pomi. ”Rotary Plantează” pentru o lume mai bună și pentru o planetă mai sănătoasă și mai curată.