OAMENII CARE VINDECĂ ZÂMBETE

Posted By admin


OAMENII CARE VINDECĂ ZÂMBETE

”Buza de iepure şigura de lup sunt malformaţii cu care copiii noştri se pot naşte şi care creează un handicap şi probleme de integrare şi identitate socială atât pentru ei cât şi pentru părinţi, familii şi prieteni. Cele două afecţiuni pot fi tratate şi vindecate de către medici cu pregătire corespunzătoare, în condiţiile unei dotări optime. Rotary Club Timişoara îşi propune să ajute copiii cu aceste afecţiuni, proveniţi din familii cu situaţie financiară dificilă, care vor fi preluaţi şi operaţi de o echipă de medici competenţi. Fondurile strânse de rotaryeni vor avea ca destinaţie acoperirea costurilor de transport şi cazare ale specialiştilor şi de reînnoire a instrumentarului sălii de operaţie.

Povestea lui Codrin

Este un copil fericit, pentru că a avut şansa de a fi tratat de oamenii care vindecă zâmbete şi redăm povestea emoţionantă: În urmă cu cinci ani, doi tineri din Târgu Jiu află cu bucurie că urmează să devină părinţi. Sarcina decurge fără probleme, dar la patru luni, în urma unui examen ecografic 4D, viitorii părinţi primesc vestea că fiul lor se va naşte cu o malformaţie la nivelul buzelor. După nouă luni de sarcină vine pe lume Codrin, un băieţel perfect sănătos, în afara defectului buzei superioare. Părinţii încep căutarea unui specialist care să îi corecteze celui mic malformaţia, dar sarcina aceasta se dovedeşte mai dificilă decât se aşteptau – multiple consulturi în ţară şi în străinătate, în sistemul de stat şi în clinici private. Singurul lucru clar este acela că valorile din sistemul privat le depăşeau cu mult posibilităţile, nu numai în străinătate, ci şi în ţară… În cele din urmă, îl întâlnesc pe dr. Eduard Paraschivescu, medic primar chirurg în specialitatea Chirurgie Maxilo-Facială, la Clinica CMF a Spitalului Municipal din Timişoara, care le prezintă o vastă cazuistică asemănătoare, operată cu succes în India, Africa şi România. La vârsta de trei luni, Codrin este operat, rezultatul fiind unul foarte bun. Părinţii sunt extrem de mulţumiţi şi fericiţi că fiul lor porneşte în viaţă cu şansele unui copil absolut normal.

 

ProiectulOamenii care vindecă zâmbete urmăreşte asigurarea tratamentului foarte bun al celor zece copilaşi, asigurând acoperirea costurilor de transport şi cazare a distinşilor profesori din străinatate care vor opera  alături de dr. Paraschivescu,

predând tehnicile operatorii moderne specialiştilor români ce vor participa la simpozion, dar şi de a asigura fondurile de reînnoire a instrumentarului şi a aparaturii din sala de operaţie.

“Tratam in jur de 70 de copii cu malformatii maxilo faciale” dr. Eugen Boia.

This entry was posted in Comunitate, Proiecte, Sanatate and tagged , , , . Bookmark the permalink.