GREGORIO LUKE ȘI VIBRAȚIA FRIDEI KAHLO LA GALERIILE JECZA ÎN TIMIȘOARA

Posted By admin


CULTURĂ MEXICANĂ LA TIMIȘOARA

Galeriile Jecza din Timișoara au găzduit un eveniment inedit, conferința faimosului curator mexican Gregorio Luke despre viața și arta artistei mexicane Frida Kahlo și a soțului acesteia, Diego Rivera.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Ambasadei Mexicului în România și a Consulatului Onorific al Mexicului la Timișoara. Și a beneficiat de implicarea Rotary Club Timișoara, a membrilor Corpului Diplomatic din Timiașora, a Galeriilor Jecza si a Fundatiei Triade, a Asociației Femeilor Antreprenor din România, a Universității de Vest din Timișoara, a Asociației Artiștilor Plastici din Timișoara și a Clinicilor Medici’s din Timișoara.

Printre invitații evenimentului s-au numărat Excelențele lor domnii Vladan Tadic, Consul General al Serbiei la Timișoara și președinte al Corpului Consular Timișoara, Ralf Krautkramer, Consul General al Germaniei la Timișoara, Jose Miguel Vinals, Consul Onorific al Spaniei la Timișoara, Dr. Adrian Bădescu, Consul Onorific al Mexicului la Timișoara și Președinte al Rotary Club Timișoara, Dna Sorina Jecza, Președinte al Fundației Triade și Jecza Gallery și membru al Rotary Club Timișoara.

Despre conferința lui Gregorio Luke se poate spune, fără absolut nici o exagerare, că a fost FABULOASĂ. ”Probabil că a fost una fintre

cele mai spectaculoase expuneri despre artă de care a beneficiat Timișoara în ultimii ani. Iar acest lucru se datorează vibrației, pasiunii și darului oratoric inegalabil al lui Gregorio.

 

S-au scris multe despre Gregorio însă ceea ce a putut fi trăit la Galeriile Jecza, a depășit orice altă experiență similară trăită vreodată. Pur și simplu FABULOS!”.

Fost atașat cultural al Ambasadei Mexicului la Washington DC, în anii 80, director al Muzeului de Artă Latino-Americană din Long Beach, realizator de emisiuni radio și TV, Gregorio Luke încearcă să apropie cultura înaltă de un public cât mai larg. Sunt bine cunoscute prezentările sale făcute sub forma unor ample spectacole multimedia în aer liber, cu mii de participanți.

Galeriile Jecza s-au dovedit neîncăpătoare pentru cei aproape 200 de participanți la eveniment. Artiști, diplomați, oameni de afaceri, medici sau pur și simplu îndrăgostiți de artă, au umplut până la refuz spațiul aristocrat al Galeriilor Jecza. S-a stat chiar și pe treptele de acces sau în picioare, printre valoroasele opere de artă, în vibrația pasiunii transmise de Gregorio Luke și a spiritului Fridei Kahlo. FABULOS!