Rotary și porțile Timișoarei

Posted By admin


Cluburile Rotary din Timișoara au realizat un superb proiect comun, început în anul rotarian trecut (2014 – 2015), dar continuat la începutul acestui an (după 1 iulie 2015), ce constă în susținerea unui obiectiv foarte vizibil al Timișoarei: Poarta dinspre Aeroportul Internațional Timișoara. Deși ani de zile, intrările în Timișoara au fost criticate, ciobite sau învechite, ele, ”ușile”, la fel ca la orice casă, sunt primul semnal al curățeniei, bună – voinței și ospitalității gazdei. Dacă poarta nu e curată, deschisă, cum să intri cu încredere? Un timișorean adevărat are dreptul să critice, este dreptul dat de Charta pentru drepturile omului, în mod special, presei, dar nu numai…
Rotary, ca vector implicat în viața comunității, ca sumă a oamenilor ce vor binele orașului, dorește să lase urme. Urme pentru modul în care servește comunitatea, deasupra oricărui interes privat! Recent, Consiliul Local Timișoara, la propunerea primarului Robu, căruia cluburile Rotary i-au făcut propunerea de colaborare din octombrie 2014, a aprobat donația de 20.000 lei, ca un semn de considerare al unuia dintre aspectele fizice ale Timișoarei. O poartă! La dobândirea sumei au contribuit membrii cluburilor, dar și sponsori, unul dintre cei mai importanți fiind LINDE Timișoara.
Timișoara – Capitală Culturală Europeană, Timișoara – poartă spre Europa, Timișoara – capitala invențiilor și inovațiilor. Timișoara noastră. Rotary este parte a acestei cetăți și vrem să rămânem așa!
Acesta nu este primul proiect de acest fel, Rotary a contribuit, prin proiecte, cu peste 20 milioane de euro, în beneficiul capitalei Banatului.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.