Timotion -Timişoara se mişcă – un maraton destinat promovării vieţii sănătoase, organizat de rotarieni

Posted By admin


Cluburile Rotary din Timiş s-au întâlnit, marţi 10 martie, de la ora 19, în Sala Multifunţională a Consiliului Judeţean Timiş. Gazda evenimentului a fost Rotary Timişoara Operă.
Cu acest prilej, a fost lansat, în premieră, proiectul caritativ-sportiv Timotion –Timişoara se mişcă, un maraton destinat promovării unei vieţi sănătoase prin sport, în Timişoara, ce va avea loc în 25 aprilie. De asemenea, a fost prezentat şi proiectul, privind renovarea Unităţii de Primiri Urgenţă din cadrul Spitalului de Maxilo Faciale Timişoara.
“Mă bucur că tradiţia se continuă, că avem la aceeaşi masă cluburile Rotary din judeţul Timiş şi că rotarienii şi-au dat seama că numai împreună putem face proiecte de mare succes. Sunt multe probleme de rezolvat şi nu cred că se pune problema de competiţie. Având încă proaspete în memorie frumoasele întâlniri găzduite de Cluburile Rotary Timişoara, Timişoara Cetate şi Timişoara Ripensis, noi, Rotary Timişoara Opera, avem deosebita onoare de a fi gazdele dumneavoastră  în această seară. Poate şi la anul această tradiţie să continue. Suntem un model pentru districtul nostru şi sper să rămânem în continuare un model”, a declarat Cristian Brăiloiu, preşedintele 2014-2015 al Rotary Club Timişoara Opera.
Cristi Jurji, Asistent Guvernator, a atras atenţia că luna martie este destinată proiectelor de alfabetizare în întreaga lume, aşadar este nevoie ca şi rotarienii să pună în practică activităţi de sprijin al şcolii.
“Trebuie să amintim că şi în România suferim la acest aspect. Conform statisticilor, 6% din populaţia ţării noastre este analfabetă şi peste 100.000 de copii nu participă la şcoală. Sărăcia este una dintre cauze. Aş vrea ca la nivel naţional să implementăm activităţi de sprijin al şcolii. Vreau să mai spun că acest proiect al întâlnirilor comune va fi extins şi în alte oraşe unde activează Cluburile Rotary”, a spus Jurji. La eveniment au participat şi colegii de la Rotary Szeged, care au şi ţinut o prezentare în final.

This entry was posted in Actiuni, Club, Proiecte, Sanatate, Sport. Bookmark the permalink.