Sute de rotarieni din Banat au participat la Balul Inimilor Albastre

Posted By admin


Sute de rotarieni din Timişoara, dar şi din Buziaş, Târgu Jiu şi Caraş-Severin s-au reunit la Balul Inimilor Albastre -12 ani – organizat de Rotary Cetate, vineri, 12 decembrie, la Trezor Event Timişoara.
Balul Inimilor Albastre a strâns vedete şi personalităţi publice, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri din Timişoara şi din zonă, precum şi persoane fizice care doresc să devină donatori Rotary. Evenimentul s-a desfăşurat într-o sală inundată de lumina albastră şi, mai ales, de inimi albastre, care erau agăţate şi în bradul de Crăciun. „Inima e un simbol al sufletului rotarienilor, iar culoarea albastră înseamnă nobleţea şi chiar emoţia. S-a vorbit mult de munca în echipă, cine conduce şi cine nu. Noi suntem doar reprezentanţii clubului, dar fără membrii clubului nu am putea face nimic, nu am putea ajuta pe nimeni. Motiv pentru care mulţumesc tuturor colegilor. Rotarienii sunt mulţi, dar nu destui, dat fiind situaţiile de criză care necesită implicarea noastră. Vrem să ajutăm. Şansa noatră de a fi rotarieni este aceea de aduce puţină lumină celor care au fost mai puţin norocoşi în viaţă”, a spus Cosmin Grapini, preşedintele Rotary Cetate. Printre multele proiecte de sprijin a persoanelor nevoiaşe, Clubul Rotary Cetate are un proiect vedetă. Pentru a scuti Primăria Timişoara de cheltuială, rotarienii strâng bani pentru a reface porţile de intrare în capitala Banatului, dat fiind că, în 2021, Timişoara vrea să căştige titlul de Capitală Culturală Europeană. Aşadar, o casă care se respectă se vede de la intrare. Prima poartă pe lista pentru Anul Rotarian 2014 -2015 este cea din Calea Lugojului, proiect realizat în parteneriat cu AEM.
Fondurile strânse în urma Balului Inimilor Albastre vor fi folosite în proiecte de tradiţie ale clubului: reabilitarea Căminului de Bătrâni Comloşu Mare, investiţii la Centrul Speranţa, dar şi în proiecte noi cum sunt: cumpărarea de manuale şcolare în limba română pentru copiii din Veliko Gradiste Serbia şi reabilitarea grădiniţei din localitatea Petroman.  Invitaţii s-au bucurat de concerte extraordinare susţinute de Capriciosa Salon Orchestra şi Andy Band, precum şi de o licitaţie de artă, specifică evenimentelor marca Rotary Club Cetate Timişoara. În final, o tombolă cu premii substanţiale şi câteva surprize inedite pregătite de organizatori au asigurat reuşita totală a serii. Amintim partenerii şi sponsorii evenimentului : Orange, Cramele Recaş, AEM, Cons Electrificarea Instal, Satimpex, Gauss, Ceradez, Pasmatex, Mc Fink, Family Dental Clinic, Axa Telecom. „În 12 ani, Clubul Rotary Cetate Timişoara s-a implicat în sute de proiecte pentru comunitate. Anual, agenda Rotary Cetate cuprinde 5 – 10 proiecte importante. O parte dintre acestea sunt în formă continuată, altele sunt punctuale, promovând an de an idei noi, în funcţie de nevoile identificate în comunitate. Alături de Rotary Cetate activează şi cluburile Rotaract Cetate şi Interact Cetate”, a conchis Grapini.
Gh. MIRON

This entry was posted in Actiuni and tagged . Bookmark the permalink.