Se refac porţile de intrare în Timişoara. Unele pe banii primăriei, altele pe banii sponsorilor

Posted By admin


Porţile de intrare în Timişoara nu arată aşa cum ar trebui. Atunci când intri în urbea de pe Bega nu simţi că intri într-un oraş cu vederi spre vest, care candidează pentru titlul de capitală culturală europeană.

Dar, încet, încet se mişcă lucrurile. Primăria vrea să reailiteze unele porţi de intrare în oraş, iar altele se vor face prin sponsorizări. Prima poartă pe care o va realiza primăria e cea de pe Calea Lugojului. Aceasta se va realiza în acest an. Dar mai urmează şi altele.

Clubul Rotary vrea să recondiţioneze una dintre porţile de intrare în Timişoara

„A trebuit să identificăm şi am scos din lista de inventar, trei dintre ele sunt ale noastre, pentru una aşteptăm încă răspunsul de la Colterm. Domnul primar a lansat ideea de a le face pe sponsorizare, de a găsi doritori sau firme care să ne ajute pentru a nu a mai cheltui bani de la buget. Pentru prima dintre ele avem deja o discuţie cu Clubul Rotary, care vrea să recondiţioneze una dintre porţi. Arhitectul-şef Cădariu lucrează la proiectul definitiv, noi am făcut o schiţă şi o avem, dar trebuie făcute în detaliu toate”, a spus city-managerul Timişoarei Sorin Drăgoi. Şi la alte porţi de intrare în oraş sunt aşteptaţi sponsori, chiar şi pe parcursul lucrărilor. “Începem lucrările pe banii noştri şi aşteptăm ca sponsorii, pe parcurs, să vină şi să contribuie astfel încât noi să ne recuperăm sumele pe care le punem la dispoziţie. Dar nu mai stăm pe loc. Nu ştiu să vă spun cât costă, nu sunt sume foarte mari, pentru că avem toată structura de rezistenţă bună”, a spus primarul Timişoarei Nicolae Robu. Pentru poarta de intrare de pe Calea Lugojului proiectul există, dar primăria nu are toate detaliile de execuţie. ”Nu este nevoie de studiu de fezabilitate, noi de fapt reparăm porţile de intrare în oraş şi cu ocazia reparaţiei le ornăm altfel”, a spus primarul Timişoarei.

This entry was posted in Actiuni, Club, Comunitate, Proiecte. Bookmark the permalink.