Balul de caritate 2013 al Clubului Rotary Cetate Timişoara

Posted By admin


„Apă pentru copii!” a fost obiectivul principal care a unit elita oamenilor de afaceri din Timişoara, sâmbătă, 23 noiembrie, la tradiţionalul Bal de caritate al Clubului Rotary Cetate Timişoara, denumit anul acesta Charity&Friendship Ball.

„Prietenia şi caritatea ne fac să devenim o forţă a binelui, ne călăuzesc să atingem un obiectiv dedicat copiilor – generaţia de mâine. Un obiectiv început de colegul meu anul trecut, Horaţiu Rada, past president, vrem să îl continuăm. Colegii mei s-au ocupat de 10 şcoli de nota 10. De asemenea, noi ne-am propus să ne ocupăm de un lucru la fel de important. Există şcoli care nu au apă curentă. Ne-am propus cu ocazia acestui bal şi a anului rotarian 2013-2014 să ajutăm aceste şcoli şi grădiniţe din judeţul Timiş să aibă apă curentă”, a declarat Ilie Truţ, preşedintele Clubului Rotary Cetate 2013-2014.

Pe lângă oamenii de afaceri cu dare de mână, evenimentul a mai reunit personalităţi publice, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi jurnalişti din presa locală şi centrală, precum şi persoane fizice care au dorit să susţină acest proiect. Printre altele un moment inedit a fost când invitaţii au avut unica şansă de a licita 7 pălării pictate manual, cu tema „Cele şapte virtuţi”, care în timp vor dobândi o valoare inestimabilă. „Cele şapte virtuţi” au fost reprezentate de dragoste, credinţă, dreptate, speranţă, inteligenţă, cumpătare şi tărie sufletească.

Un alt eveniment caritativ a fost „Fashion & Charity – Modă şi Caritate”. Creaţiile a trei designeri români într-o prezentare marca Rotary Cetate Timişoara, licitate în scopuri caritabile, în beneficiul copiilor din judeţul Timiş. Silvia Terziu a absolvit Universitatea Internaţională de Fashion ESMOD – Paris. A fost primul designer român care a expus la Muzeul Poştei din Paris. Designerul Mirela Stelea s-a remarcat atât în România, cât şi peste hotare, prin colecţii de cocktail, Red Carpet, Cruise, salopete, Little Black Dress şi Pret-a-porter de lux, adresate unui public exclusivist. Deţinătoare a Trofeului de Excelenţă pentru cel mai bun debut în modă 2011 şi a Premiului Special pentru ascesiune în lumea modei, la Celebrity Awards, Mirela Stelea este singurul designer român care a participat la Dubai Fashion Week, Dubai Bride Show şi Tuilleries Showroom Paris. Colecţia ei, Loose, a reprezentat subiect de articol în Vogue Italia şi în presa din Emiratele Arabe Unite. Rozalia Bot, designerul brandului ROSA, a urmat cursurile Facultăţii de Arte Vizuale, specializarea Design vestimentar, din cadrul Universităţii din Oradea.

„Noi, ca un grup de servicii pentru comunitate, putem şi trebuie să ne asumăm un rol. Noi, din moment ce avem datele problemei cu care se confruntă societatea rurală, şcolile şi elevii lor, chiar de acum, trebuie să privim apa în primul rând ca pe o investiţie socială şi abia în al doilea rând ca pe un bun de consum. Apa este sursa de viaţă a omenirii şi omenirea nu poate exista o singură zi fără apă. La fel şi elevii din zeci de şcoli din judeţul Timiş. Acesta este gândul nostru pentru astăzi, pentru mâine… – Apă pentru copii! În cadrul Charity&Friendship Ball vrem să arătăm că viitorul e în mâinile noastre. Apa curentă este un deziderat de neatins pentru secolul XXI? Da! Pentru multe şcoli din judeţul Timiş”, este mesajul Rotary Cetate Timişoara.

 

http://www.ziuadevest.ro/eveniment/43431-balul-de-caritate-2013-al-clubului-rotary-cetate-a-reunit-elita-oamenilor-de-afaceri-din-timioara 

This entry was posted in Actiuni, Comunitate, Intalniri comune club, Sanatate, Strangere fonduri and tagged , , . Bookmark the permalink.