Minuta sedintei din 08.09.2008 si Ordinea de zi 15.09.2008 – Hotel Timisoara

Posted By bogdadmin


Minuta sedintei din 08.09.2008, ora 19.30, Hotel Timisoara
 
Conferinta Cluburilor Rotary din zona de vest a tarii, in cadrul sedintei saptamanale a clubului initiator, Rotary Club Timisoara – 08 septembrie 2008, Hotel Timisoara, ora 19.30
 
La conferinta au participat:
 
– membrii Rotary Club Timisoara;
-reprezentanti ai Cluburilor Rotary Timisoara Cetate,Timisoara Ripensis, Arad, Arad Cetate, Caransebes, Lugoj, Ineu, Jimbolia, Resita;
– reprezentanti ai Rotaract Timisoara, Timisoara Cetate, Lugoj, Resita;
– Ivan Bloch, presedintele Comitetului Fundatiei Rotary, District 2241,
 
Pe ordinea de zi s-au aflat:
 
1. Cuvantul de deschidere rostit de presedintele Clubului Rotary Timisoara, Aliakbar Barmayoun, gazda acestui eveniment. Presedintele a multumit reprezentantilor cluburilor pentru participare si a subliniat importanta acestei intruniri pentru schimbul pretios de experienta pe care il ofera. Un punct important in discursul presedintelui clubului organizator l-a constituit sublinierea necesitatii de a stabili o colaborare mai stransa intre cluburile Rotary avand drept scop implementarea unor proiecte cu un impact cat mai profund in comunitate. In continuare, a prezentat cateva dintre cele mai importante proiecte pe care Clubul Rotary Timisoara le va desfasura pe parcursul acestui an rotarian.
 
Un proiect special, al carui succes si impact depinde de numarul de cluburi implicate si pentru care toti cei prezenti  si-au manifestat acordul de principiu, este crearea unei „Stafete a ciclismului” care sa traverseze o mare parte a tarii, plecand de la Jimbolia si ajungand la Constanta, evenimentul desfasurandu-se sub motto-ul „Ciclism pentru comunitate”.
 
Un alt proiect important pentru promovarea unei atitudini ecologice este „Bega duck race- derby-ul     ratustelor”, eveniment de amploare care va implica o mare parte a comunitatii si care intentioneaza sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste caliatatea apei si curatenia de pe malurile  canalului Bega. Avand in vedere ca majoritatea oraselor in care fiinteaza cluburile Rotary prezente la conferinta sunt traversate de un curs de apa, iar problemele prind caliaitea apei si curatenia sunt acelasi, acest proiect poate fi preluat si organizat de celelalte cluburi.
 
Profitand de prilej, presedintele RC Timisoara a anuntat implinirea a 80 de ani de la infiintarea  clubului si a invitat cluburile prezente sa participe la manifestarile care vor marca aceasta sarbatoare.
 
2. Mesajul  presedintelui Comitetului Fundatiei Rotary, District 2241, Ivan Bloch.  
 
Acesta a apreciat conferinta ca fiind salutara si pe deplin conforma obiectivului Rotary, acela de a spori bunavointa si înţelegerea intre oameni. Ivan a indemnat cluburile prezente sa participe la seminariile organizate de Fundatia Rotary, acestea fiind surse pretioase de informare si accesare a unor matching granturi.
 
Un alt aspect evidentiat in acest discurs  a fost indemnul adresat cluburilor de a-si aduce contributia la fondurile Fundatiei Rotary; datorita slabei contributii nu se pot accesa fonduri consistente sau realiza matching granturi decat cu sprijinul cluburilor din strainatate. Acest aspect, al contributiei la fondurile Fundatiei Rotary inseamna mandria si respectul pentru statutul de rotarian, asa cum sublinia si presedintele Rotary International, D. K. Lee in newsletter-ul „ Every Rotarian, Every Year” din august 2008, precum si satisfactia fiecaruia dintre noi de a fi putut contribui la a  duce mai deperte speranta intr-un viitor mai bun pentru milioane de oameni in fiecare an.
 
3. Prezentarea si cuvantul reprezentantilor cluburilor. Toti cei prezenti au apreciat conferinta si si-au exprimat increderea intr-o colaborare cat mai stransa in viitor si prin organizarea periodica a unor astfel de intalniri, precum si implicarea in proiecte comune cum este „Stafeta ciclismului”.
 
Astfel, au participat:
RC  Arad, reprezentat de Lucian Sarb ( past president), Adrian Nitu ( past president),  Sanda Istrate ( secretar), Aurica Paleu, Alin Balaj, Marian Ivan. Proiecte prezentate: donarea a 20 de scaune cu rotile unor batrani cu dizabilitati si actiunea „Copii cu dinti sanatosi” in colaborare cu RC Mondal din Suedia.
RC Arad Cetate, reprezentat de Alexandra Braica (presedinte), Liviu Moldovan (membru fondator), Dorin Frandes ( past president),  Bitang Viorel. Proiecte prezentate : organizarea unor concerte accesibile marelui public in localitatile mici in care nu exista orchestre ; datorita costurilor mari pe care le implica un concert, in organizarea lui pot fi implicate Consiliile Judetene si Primariile din localitatile in care se vor organiza aceste concerte, alaturi de cluburile Rotary.
RC Caransebes, reprezentat de Dan Tocut (presedinte), Ionel Goaga (secretar) si Doru Dumitru. Proiecte prezentate: printr-un matching grant cu RC Dortmund, Luxemburg si Nisa  se vizeaza construirea unei gradinite de zi pentru ca parintii care lucreaza sa isi poata lasa copiii intr-un mediu sigur si educativ.
RC Ineu, reprezentat de Ioan Octavian Nicodin (presedinte), Geta Bogdan (secretar) si Gelu          Mathiu. Proiecte prezentate: manifestarea dorintei de a se implica in proiecte commune, lansand invitatia catre celelalte cluburi de a participa la o serie de activitati sportive intre 03 si 05 octombrie a.c.
RC Jimbolia, reprezentat de Mihai Takacs (presedinte) si Adrian Popa  (secretar).                                           Proiecte prezentate: organizarea a celei de-a doua editie a Jimbocicletei, manifestare sportiva de amploare, care a cunoscut o prima editie de succes in organizarea Clubului Rotary Timisoara. Reprezentantii clubului si-au exprimat bucuria ca Jimbolia va fi inclusa ca punct de start pe harta Stafetei Ciclistice.
RC Lugoj, reprezentat de Ivan Bloch (past governor) si Vasile Surdu (past president). Proiecte prezentate: redarea bucuriei vederii in cazul unor copii cu deficiente de vaz; organizarea de  tabere pentru copiii talentati, dar cu posibilitati materiale reduse.
RC Resita, reprezentat de Jiva Cocar (presedinte) si Doru Jura (secretar). Proiecte prezentate: actiunea „ Sa redam copiilor bucuria vazului” si  adoptarea unui parc in vederea administrarii lui si a transformarii acestuia intr-un adevarat loc de relaxare si joaca, in conditii de ordine si curatenie.
RC Timisoara Cetate, reprezentat de  Sorin Dragoi ( presedinte ales). Proiecte prezentate :          actiune de ajutorare a batranilor institutionalizati prin renovarea Caminului de batrani din localitatea Comlosul Mare si de sprijinire a copiilor cu dizabilitati prin Fundatia Speranta.
RC Timisoara Ripensis, reprezentat prin Octavian Cretu (presedinte), Dan Margean (vice-presedinte) si Stefan Tudor (secretar). Proiecte prezentate: actiune de educare a tinerilor pentru o atitudine anti-drog realizat in colaborare cu RC Constanta.
 
4.  Propuneri:
 
     – organizarea periodica a unor astfel de intalniri
     – implicarea in proiecte comune.
 
Galerie foto sedinta: http://www.bighost.ro/rotary/08_09_2008/
 
 
Sedinta RC TIMISOARA: Luni 15.09.2008, ora 19.30, Hotel Timisoara
 
1. Invitati: d-na Adina Horablaga, director al Agentiei de mediu, cei doi vice-primari ai Timisoarei, Adrian Orza si Sorin Grindeanu impreuna cu d-na Violeta Mihalache, director de comunicare al PMT, pentru a putea sa detaliem modul de desfasurare a proiectelor initiate de RC Timisoara, sub motto-ul Timisoara – Oras Sanatos:
 
„Saptamana mobilitatii europene”, actiune la care colaboram cu Agentia de mediu si care promoveaza o atitudine ecologica si de respect fata de mediu prin propunerea unor modalitati alternative de deplasare( pe jos sau cu bicicleta), in scopul reducerii poluarii, actiune ce se va desfasura in perioada 16-22 septembrie.
 
” Bega Duck Race- cursa ratustelor”, un proiect de amploare ce are conotatii atat in ceea ce priveste educatia ecologica a timisorenilor, cat si la nivel social si cultural. Acest proiect vizeaza tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste calitatea apei din oras si curatenia pe malurile canalului Bega, dar si valorificarea potentialului turistic si cultural al acestui curs de apa.
 
2. In aceeasi ordine de idei, colega noastra Lia  propune  si ne va prezenta o campanie care se va intinde pe durata unui an, sub sloganul: "Nu te pune  cu timisorenii!", care isi propune sa modeleze constiinta civica a timisorenilor, astfel incat orasul nostru sa se poata prezenta adecvat.
 
3. Vor fi prezenti la sedinta reprezentanti ai Cluburilor Rotary Cetate si Ripensis.
 
4. Diverse

4.3 Invitat, dl. Alexandru Sumski – Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara

4.2 Invitat, d-na Mioara Simcelescu – Director General Hotel Excelsior – primul sponsor cu 10.000 RON pentru Bega Duck Race – Cursa ratustelor (detalii Lia L.E.)
 
4.3 Densificare si dezvoltare urbana durabila. (6-7 OCtombrie 2008) evenimentului organizat de Facultatea de Arhitectura Timisoara (Catedra Urbanism) impreuna cu Primaria Mun. Timisoara (Dir. Urbanism) pe perioada 6-7 octombrie 2008 in parteneriat cu clubul Rotary Timisoara.Colegul nostru Ovidiu S. participa cu jumatate din suma necesara organizarii cocktail-ului (2.000 RON)

Alte informari
 
1. Septembrie – luna pentru Noua Generatie (Tineri) se pune accent pe orientarea Rotary spre tineret
 
2. Reminder: Cotizatia 2008 – 2009: 200 EUR si 500 RON (Horia Visoiu) – Proiectul Omul si Cartea – Comitetul de actiune "Punte peste Decenii" (80 de ani)  – Donarea sumei de 200 de RON pentru sinistrati – Poze pliant RCT 2008 – Alta Badia (Martie 2009 – SKI) – Regulament Rotary Club Timisoara –  Viena / Decembrie 2008 – Bega Duck Race / Cursa ratustelor (04.10) – Carduri de identitate Rotary International – Marian Uram, RC Oradea, este distribuitorul exclusiv al materialelor cu insemne si insemnelor Rotary in Romania. Propune realizarea unor carduri gravate, la pretul de 20 RON / bucata.
 
3. Sarbatoritii lunii Septembrie:
Iliesu Petru 12.09 – Ostaficiuc Constantin 12.09 – Onu Laila 14.09 – Maruhn Rolf 16.09 – Sandor Ovidiu 20.09 – Daniel Marcu 20.09 – Bibu Nicolae 27.09 – Susana Rotariu 29.09 – Aron Adrian 30.09
"La Multi Ani!"
 
 
Cu prietenie
 
Bogdan Aungurence
secretary
 
Rotary Club Timisoara – Implica-te. Actioneaza. Serveste!
District 2241 Romania si Republica Moldova
Rotary International
 
Tel:      + 40 744 570 500
Fax:     + 40 256 214 969
 
Email: bogdan@romcomshop.ro
 
www.rotarytm.ro  –   www.rotary2241.org  –   www.rotary.org

This entry was posted in Mail Minuta 2008 - 2009. Bookmark the permalink.