Crosul Olimpic 2009

Posted By bogdadmin


Asa cum a demonstrat cu numeroase ocazii, Rotary Club Timisoara si-a adus aportul la diverse actiuni de interes social, cultural si sportiv, toate puse in practica in beneficiul comunitatii. Ne-am implicat  in mod deosebit in proiecte ecologice, desfasurate toate sub sloganul “ Timisoara, oras sanatos”.

Pe aceasta directie se inscriu actiunile prilejuite de Saptamana Olimpica 2009, organizata in colaborare cu Academia Olimpica Romana, filiala Timisoara si Consiliul Judetean Timis, intre 25-31 mai a.c. Aceasta manifestare s-a adresat unor categorii de varsta si sociale diverse, scopul fiind evidentierea beneficiilor pe care le are miscarea pentru organism, indiferent de varsta sau starea fizica. Pe langa actiunile sportive, s-au organizat concursuri de eseuri si desene care sa ilustreze si sa promoveze spiritul de fair-play si cel al olimpismului.

Am implicat in aceste actiuni elevi de la scoli si gradinite, plecand de la premisa ca este benefic ca tinerilor sa le fie inoculata necesitatea miscarii, a sportului. A fost subliniata ideea ca scopul nu este ca toti cei care practica un sport sa devina campioni, ci sa aleaga o alternativa sanatoasa de petrecere a timpului liber, cu repercusiuni pozitive in starea fizica si cea psihica.
 
La  actiunile sportive au luat parte, de asemenea, categorii sociale speciale; persoane care au suferit interventii chirurgicale cardiace au participat la un cros organizat special pentru ei.; tinerii cu dizabilitati fizice si psihice au facut  parte din  echipe mixte de elevi si tineri pentru a le insufla acestora sentimentul  apartenentei la comunitate si al egalitatii cu tineri de aceeasi varsta.

Am premiat 14 elevi ai judetului cu cate o bicicleta; acestia s-au remarcat prin rezultate deosebite la invatatura sau au castigat locul I la crosul organizat sambata, 30 mai.

Participarea membrilor comunitatii la aceste manifestari a fost numeroasa; am  promovat si cu acest prilej ideea unei societati sanatoase prin asumarea unor obisnuinte de viata sanatoasa pentru noi toti.

Galerie Foto

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.