Noble Brass – Charity Concerts

Posted By bogdadmin


Ansamblul Noble Brass a fost alcatuit din ramura “Ansamblului de
suflatori de alama a Tinerilor Solisti Germani” si a fost constituita
in anul 2000 de catre Prof. Walter Hilgers pentru a facilita tinerilor instrumentisti o
interpretare si conlucrare atat musicala cat si artistica la cel mai
inalt nivel.

Reprezentatii acestui ansamblu sunt tineri studenti talentati ce
provin din diversele scolii de muzica Europene cat si instrumentisti
profesionisti.

Din data de 15 Iunie 2008 pana in 21, vor concerta in scop caritabil, strangere de fonduri pentru Salvamont, in Buzias / Lugoj / Arad / Timisoara / Jimbolia / Caransebes si din nou la Timisoara intr-un concert festiv.

Detalii program       Galerie Foto       Aparitii in presa

Din punctul de vedere al nivelului artistic ansamblul Noble Bras este printre primele reprezentante ale formatiuniilor germane de muzica camerala iar actualemente detine o pozitie deosebita printre ansamblele suflatorilor din alamuri.
 
Sub conducerea prof. Walter Hilgers fiecare aparitie a ansamblului este aparte deoarece acesta foloseste surprinzator de armonios diversele combinatii de suflatori. Ceea ce face ca spectacolul sa fie o bucurie pentru auzul spectatorilor constituind de fiecare data un eveniment deosebit.
 
Insemnul specific ce reda originalitatea acestui ansamblului este unitatea interpretarilor, pastrand mereu acelasi sunet cald si armonios ce se regaseste in registre si imensa forma de exprimare puternica precum focul pe care muzicienii si muzicienele il redau de la primul si pina la ultimul tact pastrand in acelasi timp tonul colorat cu toate finessurile ritmice iar dealungul pasajelor virtuoase se regasesc atat sunetele placute cat si jucause.
 
Noble Bras a fost invitat sa participle la Castelul Elmau in cadrul Festivalului “Muzica la Castelul Elmau”, la Festivalul Momente Muzicale Mittelrhein, la Cursurile  Maestrale de la Weimar, la cea de a  100 Aniversare jubiliara a orasului Essen-Margarethenhohe, la Teatrul Luneburg si la Organizatia Germana pentru Mediu.
 
In toamna lui 2005 la invitatia Agentiei “Concertistas Internacionales” ansamblul a efectuat un turneu in Mexic.
 
Succesul ansamblului Noble Bras se remarca prin aparitia celor 3 cd-uri.
 
 
 
 
Walter Hilgers
 
Walter Hilgers s-a nasucut la 1959 in Stolberg/Rheinland.
 
Studiile muzicale le-a efectuat la Universitatea de Stat din Rheinland, Grenzland Institut Achen
 
In 1978 a devenit Tubist a Simfoniei din Dusseldorf  si a obtinut postul de professor la Universitatea de Stat pentru  Muzica Rheinland la Institutul Robert Schumann din Dusseldorf.
 
Un an mai tarziu a primit invitatia Orchestrei din Bayreuth carei i s-a alaturat pe o perioada de 12 ani. Au urmat angajamente la Orchestra Filarmonica de Stat din Hamburg, la Orchestra Simfonica a NDR-ului si la Orchestra Filarmonicii din Viena.
 
Pe langa obligatiile sale de solist Walter Hilgers se dedica timpul muzicii camerale cat si de conducere a orchestrei .
 
Deasemenea isi daruieste in continuare cu pasiune cunostintele generatiilor viitoare  avand in vedere ca acesta a predat dealungul aniilor la Universitatile de Muzica din Dusseldorf, Aachen si Lubeck iar in perioada 1989 – 1995 a fost Profesor de Tuba si Muzica camerala la Hamburg.
 
In 1995 devine Profesor la suflatorii de alama camerala in cadrul Universitatii de Muzica “Franz Liszt” din Weimar.
 
In acelasi an Walter Hilgers  a castigat un concurs de Dirijor in Slovacia si de atunci a participat ca invitat la pupitru atat in Germania, in alte tari cat si in America de Sud.
 
De la inceputul perioadei 2007/2008 Walter Hilgers este Dirijor invitat la Filarmonica de Stat Banatul din Timisoara iar la inceputul lui 2008 si-a facut debutul de suces la Orchestra de Radio Simfonica din Bucuresti. In Martie 2008 a avut debutul in Asia in Coreea de Sud in cadrul Orchestrei Filarmonicii Daejeon.
 

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.