IMG_7111Cu prilejul Sfintelor Sărbători de iarnă, Clubul Rotary Timişoara a adus iarăşi bucurie şi lumină seniorilor de la Căminul de bătrâni al Primăriei Timişoara, de pe str. Inocenţiu Micu Klein nr. 25-29.
Ca în fiecare an, Clubul Rotary Timişoara dedică luna decembrie familiei şi generozităţii. Cu acest prilej, familia Rotary Timişoara – formată din Cluburile Rotary şi Rotaract – a organizat ediţia XIV a proiectului “Bunici fără nepoţi”, cu prilejul apropierii Crăciunului 2015. Ei au vizitat Căminul pentru Persoane Vârstnice, unde tinerii din Rotaract şi Interact au oferit cadouri fiecărui “bunic” din cămin şi au împodobit bradul de Crăciun. Împreună, tineri şi mai puţin tineri, au încălzit atmosfera cu colinde tradiţionale.

rotary_craciun_copii_5Moș Crăciun a venit zilele trecute pentru 200 de copii din diferite unități școlare și centre din Timiș. Ajutoare de nădejde pentru Moșul au fost reprezentanții Clubului Rotary Timişoara Cosmopolitan și partenerii acestora. Copiii au văzut și spectacolul cu actori şi păpuşi Spărgătorul de nuci, iar după reprezentație micuţii au avut pregătite mesele cu pizza, cozonac şi fursecuri. Mai mult, au și cântat cântece de Crăciun alături de corurile Flores şi Miniflores, de la Palatul copiilor. Moş Crăciun a sosit încărcat cu daruri, de la ciocolată până la portocale, mănuși și ursuleți de pluș. Au primit cadouri copii de la Şcoala Sf. Nicolae Peciu Nou, 21 copii (13 fete, 8 băieţi), Şcoala Primară Calacea, 18 copii (8 fete, 10 băieţi), Şcoala Mașloc, 40 copii (19 fete, 21 băieţi), Centrul de plasament Găvojdia, 20 copii (7 fete, 13 băieţi), copii dintr-o familie Niţchidorf, 8 copii (3 fete, 5 băieţi), familii din Onisim, 26 ( 10 fete, 16 băieţi) și Trupele Flores şi Miniflores.

DSCN2189_587_440_90MDSCN2186_587_440_90oş Crăciun de la Rotary Club Timişoara a ajuns cu sacul plin de daruri la copiii orfani sau părăsiţi de familii de la Asociaţia Fraţii lui Onisim..

Rotarienii au mers, luni 14 decembrie, împreună cu micuţii prin magazine şi le-au cumpărat haine, jucării şi dulciuri. După aceea toţi copiii au fost invitaţi la o cină festivă, cu un tort minunat.
„Pentru copii a fost o încântare să meargă în magazine să îşi aleagă hainele care le-au plăcut. A fost un moment special când şi-au ales şi jucăriile. Când au ajuns la sediu, micuţii au început să îşi arate unul altuia minunatele daruri primite. Mulţumim Rotary Club Timişoara şi doamnei Lia Lucia Epure, preşedintele clubului, pentru iniţiativa frumoasă pe care a avut-o”, a spus Laurenţiu Timiş, directorul asociaţiei.

duminica_rotariieniii_la_mallÎn cadrul proiectului “Premii pentru Premianţi!”, duminică 13 decembrie, de la ora 10, aproape 700 de elevi din şcolile din mediul rural din Timiş care de-a lungul anului au primit diferite premii au fost premiaţi cu filmul 3D “În inima mării”, la Cinema City de la Iulius Mall Timişoara, de către Clubul Rotary Opera.
“Scopul proiectului nostru este promovarea şi susţinerea excelenţei în rândul elevilor de la sat din judeţul Timiş. Aceasta este a V a ediţie. Ca şi în anii anteriori, pentru mulţi dintre aceşti copii, însăşi venirea la oraş va constitui o premieră. Mulţumim sponsorilor şi colegilor rotarieni care au făcut posibilă această acţiune”, a spus Claudiu Vizitiu, preşedintele Rotary Opera.
Copiii au primit în plus şi cadouri specifice sărbătorilor de iarnă. “E un eveniment pe care elevii îl aşteaptă în fiecare an. Obiectivul este clar: oraş-mall-cinema. Sunt micuţi care nu au fost nicioadată la Iulius Mall sau la oraş. Ce să mai zic de Cinema City. E un obiectiv pentru ei ce îi determină să fie buni la învăţătură”, a concluzionat Mircea Bălan.

Rotary Opera este unul dintre cele mai tinere  cluburi Rotary din Timişoara. Acesta a reuşit în scurt timp să ajute comunitatea, angrenând generozitatea oamenilor de afaceri în proiecte de susţinere a tineretului şi educaţiei de vârf a acestuia. Calitatea pregătirii excelente de astăzi este garanţia unui viitor mai bun, iar noi îl privim cu încredere. Astfel, Clubul Rotary Opera continuă tradiţia Rotary România, care s-a implicat încă din perioada interbelică în activităţi educaţionale şi de îngrijire a sănătăţii, în special în rândul copiilor şi tinerilor. Rotary Internaţional e prima organizaţie creată pentru a servi comunitatea, compusă din peste 33.000 de cluburi în mai mult de 200 de ţări şi arii geografice, ai cărei peste 1.2 milioane de membri formează o reţea globală de lideri într-o mare diversitate de comunităţi, de profesiuni sau de afaceri, oameni angajaţi responsabil într-o misiune nobilă, care îşi dedică timpul şi talentul servirii comunităţii lor şi celor aflaţi în nevoie oriunde pe glob, în spiritul valorilor etice înalte şi al bunei înţelegeri.

Clubul Rotary Opera Timişoara organizează un eveniment cu o tradiţie de 5 ani pentru a răsplăti excelenţa copiilor premianţi din mediul rural din Timiş.
Pe 13 decembrie 2015, peste 650 de copii harnici şi talentaţi vor fi aduşi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Timiş să vizioneze la Cinema City filmul 3D “ÎN INIMA MARII”. Ca şi în anii anteriori, pentru mulţi dintre aceşti copii, însăşi venirea la oraş va constitui o premieră.
„Anticipăm cu emoţie bucuria copiilor, sentiment ce ne cuprinde pe toţi cei implicaţi în acest eveniment, aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi”, susţin organizatorii. Rotary Opera este unul dintre cele mai tinere  cluburi Rotary din Timişoara. Acesta a reuşit în scurt timp să ajute comunitatea, angrenând generozitatea oamenilor de afaceri în proiecte de susţinere a tineretului şi educaţiei de vârf a acestuia. Calitatea pregătirii excelente de astăzi este garanţia unui viitor mai bun, iar noi îl privim cu încredere. Astfel, Clubul Rotary Opera continuă tradiţia Rotary România, care s-a implicat încă din perioada interbelică în activităţi educaţionale şi de îngrijire a sănătăţii, în special în rândul copiilor şi tinerilor. Rotary Internaţional e prima organizaţie creată pentru a servi comunitatea, compusă din peste 33.000 de cluburi în mai mult de 200 de ţări şi arii geografice, ai cărei peste 1.2 milioane de membri formează o reţea globală de lideri într-o mare diversitate de comunităţi, de profesiuni sau de afaceri, oameni angajaţi responsabil într-o misiune nobilă, care îşi dedică timpul şi talentul servirii comunităţii lor şi celor aflaţi în nevoie oriunde pe glob, în spiritul valorilor etice înalte şi al bunei înţelegeri.
Programul – 13 Decembrie 2015
8:45  –   9:00      – Primirea copiilor şi a invitaţilor în parcarea Iulius Mall
9:10  –   9:15      –  Poză de grup în faţă intrării Iulius Mall
9:15  –   9:25      –  Alocarea copiilor în sălile Cinema City
9:30  –  Începerea Filmului
9:45  – Mic dejun cu presă – Restaurantul La Vela – Iulius Mall.

ssambata_rotari_balSărbătoarea generozităţii “Balul faptelor bune” 2015, marca Clubului Rotary Cetate Timişoara, a reunit elita oamenilor de afaceri din Timişoara, sâmbătă 21 noiembrie, de la ora 19, la Venue Grand Ballroom.

La eveniment au participat deopotrivă rotarieni, reprezentanţi ai mediului de afaceri, personalităţi publice, oameni care susţin proiectele ambiţiose ale Clubului Rotary Cetate, organizatorul balului, un club extrem de dinamic şi prezent activ în serviciul public, de 13 ani, de la înfiinţare.

Unul dintre obiectivele strălucitului eveniment a fost strângerea de fonduri pentru realizarea unei camere multifuncţionale la Liceul Teoretic Special IRIS. De asemenea, cu banii strânşi vor mai fi susţinute mai multe proiecte printre care amintim: reabilitarea şcolii din Ghilad – în cadrul proiectului “Zece şcoli de nota 10”, demarat când la conducerea clubului s-a aflat Horaţiu Rada, bossul de la Cons Eletrificare Instal – sprijin pentru căminul de bătrâni de la Checea, proiect desfăşurat, în parteneriat cu Mitropolia Banatului,  reamenajarea scuarului verde de la intersecţia strada Arieş – Calea Martirilor, dar şi a spaţiului destinat copiilor cu nevoi speciale de la Fundaţia Speranţa Timişoara.

Oamenii de afaceri prezenţi la eveniment chiar au fost darnici. Numai un tablou al celebrului Popa Popa S – campionul absolut al caricaturii mondiale –a fost cumpărat la licitaţie cu 8.000 lei, o icoană cu Feceoara Maria donată de Mitropolia Banatului a fost achiziţionată cu 7.700 lei, iar un tablou “Dansul somonilor” al celebrului pictor Leon Vreme a fost licitat cu 7.000 lei.  De asemenea, Gelu Mateescu s-a angajat să susţină financiar reamenajarea unei unităţi şcolare în amplul proiect “Zece şcoli de nota 10”. Sufletul licitaţiei a fost Amalia Matei, sprijinită de actorul Silviu Geamănu, entertainerul balului. S-au mai licitat rochii, sculpturi şi multe alte tablouri.

A fost o seară a faptelor bune care i-a reunit pe rotarinii de la toate cluburile în numele generozităţii. “În această seara s-a întărit ideea că rotari înseamnă familie. Rolul nostru este să aducem bucurie în sufletul oamenilor şi zâmbete pe chipurile lor. În 2015 ne continuăm munca în folosul comunităţii şi facem ce ştim noi mai bine :  aplicăm principiul rotarian “service about self” şi realizăm proiecte care să îmbunătăţească viaţa celor din jurul nostru. Rolul nostru este să facem fapte bune”, a spus Gheorghe Fernea, preşedinte Clubului Rotary Cetate Timişoara 2015 -2015. În final a avut loc şi o tombolă cu premii substanţiale.
Parteneri şi sponsori au fost: Borealis Instal, Banat Car, Erste Private Banking, VOX, Ceradez, Werk, Hotel Check Inn, SIFEE, GAUSS, CIT Grup, FireShow, Cramele Recaş, AEM, Satimpex, AUR’A Mineral Water, MaxAgro Family Dental Clinic, BRD, Axa Telecom, Leman Industries, Cons Electrificarea Instal. Rotary Cetate Timişoara împlineşte anul acesta 13 ani de activitate, 13 ani de implicare în sute de proiecte pentru comunitate. Anual, agenda Rotary Cetate cuprinde 5 – 10 proiecte importante. Parte dintre acestea sunt în formă continuată, altele sunt punctuale, promovând an de an idei noi, funcţie de nevoile identificate în comunitate. Alături de Rotary Cetate activează şi cluburile Rotaract Cetate şi Interact Cetate.

Clubul Rotary Cetate Timişoara organizează sâmbătă, 21 noiembrie 2015, cel mai mare eveniment al acestui an, dedicat proiectelor pentru comunitate – BALUL FAPTELOR BUNE. Acesta va reuni deopotrivă rotarieni, reprezentanţi ai mediului de afaceri, personalităţi publice, oameni care doresc să susţină proiectele ambiţiose ale clubului nostru, dinamic şi prezent activ în serviciul public.
“În 2015 ne continuăm munca în folosul comunităţii şi facem ce ştim noi mai bine : aplicăm principiul rotarian “service about self” şi realizăm proiecte care să îmbunătăţească viaţa celor din jurul nostru. Fie că vorbim de “Zece şcoli de nota 10”, proiectul prin care în ultimii trei ani am reuşit să aducem 15 şcoli din judeţ în secolul XXI, proiectele pentru copiii din centrele speciale sau cele pentru persoanele vârstnice, proiectele pentru mediu sau cele dedicate susţinerii culturii, suntem mânaţi de dorinţa de a ajuta şi de a ne implica. Rolul nostru este să aducem bucurie în inimile oamenilor şi să punem zâmbete pe feţele lor, rolul nostru este să facem fapte bune” – Gheorghe Fernea, preşedinte Rotary Timişoara Cetate.
Invitaţii se vor bucura de concerte extraordinare susţinute de THE WEEKEND BAND şi EMANUELA GEAMĂNU PROFIRESCU, precum şi de o licitaţie de artă, specifică evenimentelor marca Rotary Club Cetate Timişoara. “Vedetele” sunt lucrări semnate LEON VREME, ŞTEFAN POPA POPA’S, CONSTANTIN GRANGURE, SORIN NICODIM, FLORIN IVĂNESCU şi alţii. În final va avea loc o tombolă cu premii substanţiale, plus câteva surprize inedite pregătite de organizatori, care să asigure reuşita totală a serii. Entertainerul evenimentului va fi actorul SILVIU GEAMĂNU de la Teatrul Bulandra din Bucureşti.
Balul Faptelor Bune va fi găzduit de Venue Grand Ballroom.
Fondurile strânse în urma evenimentului vor susţine mai multe proiecte printre care : reabilitarea şcolii din Ghilad – în cadrul proiectului “Zece şcoli de nota 10”, sprijin pentru căminul de bătrâni de la Checea – proiect în parteneriat cu Mitropolia Banatului, realizarea unei camere multifuncţionale la Liceul Teoretic Special IRIS, reamenajarea scuarului verde de la intersecţia strada Arieş – Calea Martirilor.

SONY DSC

Sâmbătă, 14 noiembrie 2015, are loc cea mai importantă acțiune de împădurire la nivel național – împreună Plantăm Fapte Bune în România!
Prin eforturile echipei „Plantăm fapte bune în România”,  aproximativ 301.230 de puieţi vor prinde viață pe cele 79 de hectare confirmate de primăriile din țară, care au răspuns apelului și au trecut printr-o verificare alături de reprezentanți ai echipei și ai Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA.
În județul Timiș, acțiunea se va desfășura la Utvin (comuna Sânmihaiu Român), sub coordonarea locală a asociației ECO CLUB TIMIȘOARA – coordonator local Andreia Schneider. Până în data de 10 noiembrie, s-au înscris 2150 de voluntari. „Considerăm că este un număr optim pentru a efectua plantarea și sperăm ca toți cei confirmați să vină cu drag și spor! Vremea va fi potrivită pentru plantat! Au confirmat participarea voluntari angajați din cadrul companiilor, firmelor, instituțiilor, ONG-urilor, asociațiilor, ligilor studențești, universităților, simplii cetățeni și săteni, determinați să facă fapte bune! ” – afirmă Andreia.

Ziua de sâmbătă se va derula conform următorului program: ora 08:00-08:30: plecarea din parcarea Iulius Mall cu autocare a voluntarilor înscriși care au solicitat loc; ora 09:00: sosirea la locul de plantare al tuturor voluntarilor; ora 09:30: instructaj tehnic, protecția muncii și distribuirea uneltelor/mănușilor/parcelelor și distribuirea pe sectoare de plantare; ora 10:00 – 15:00 plantarea puieților.

”Voluntarilor plantatori li se vor pune la dispoziție unelte și mănuși. Recomandăm ținută adecvată și un pachețel cu mâncare/apă în funcție de consumul caloric al fiecăruia. Manualul de plantare poate fi accesat aici Manual de plantare și îi rugăm pe toți să îl parcurgă.” – menționează Andreia.
În ceea ce privește tipul de puieți, amintim un total de 50.000 de puieți forestieri, dintre care: 20.000 stejar pedunculat, 10.000 cer, 10.000 mojdrean, 5.000 frasin, 5.000 corcoduș.
Parteneri și sponsori, la nivel de Timiș:
Organizatori locali: ECO CLUB Timișoara, Primăria Sânmihaiu Roman și Consiliul Local.
Această acțiune a putut fi organizată și datorită partenerilor și sponsorilor locali, precum: TRW Automotive Safety System, Continental Automotive Products-Tires Division, Elster Rometrics, Digital Education, Flextronics Romania SRL (Flex), Wipro Technologies, Morristown Rotary Club, Iulius Mall, The Rabbit Hole, Rotaract Ripensis, USAMVBT, Hotel Casa de la Rosa, FC Ripensia.
De asemenea, acţiunea este susținută de voluntari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Banat” al județului Timiș, Inspectoratul de Jandarmi General Moise Groza Timiș, Poșta Română, Direcția Regională Timiș a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații,  Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Avery Dennsion, Frigoglass, ATOS, Coca Cola, Autoglobus, Valeo, BOSCH Communication, Accenture, Alcatel, Sindicatul IT Timișoara, Hella KGaA Hueck & Co, Kulser Dental, Leman Industrie, Autoglobus, Dalli Group, Centrul Local Licos, ligi și asociații studențești precum LSCT, LSFMT, LSFMPT, ASSEUT, AIESEC, Timișoara 89ers, Eugeniu de Savoya, Aci Acum Impreună, Noua Acropolă, Druckeria. Lista completă va fi afișată pe pagina de Facebook a ECO CLUB Timișoara. Atât la pregătirea terenului cât și la plantarea puieților vor participa și deținuți din cadrul Penitenciarului Timișoara. Asistența tehnică de specialitate va fi asigurată de ingineri din cadrul Direcției Silvice Timiș, Garda Forestieră, studenți din cadrul USAMVBT.
Mesajul fondatoarei PFBro, Liana Buzea, pentru timișeni este următorul:  Cum puteți voi ajuta? Cel mai frumos mod în care îi puteți ajuta și onora pe colegii noștri este să aveți răbdarea și energia să vă uitați pe materialele instructive pe care ei vi se vor mai transmite. Iar în ziua cea mare, fiindcă veți fi atât de mulți, să aveți răbdare. Răbdare să ajungă șeful vostru de parcelă la voi, răbdare să urmăriți instructajul lui, răbdare să se dea pornirea acțiunii. Cu răbdarea trecem marea, zicea cineva cândva.

Despre „Plantăm fapte bune în România”
Din 2011 şi până în prezent, 12.528 voluntari au plantat și îngrijit 258.200 copăcei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive în următoarele judeţe: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.
A  fost lansată Harta tăierilor de păduri – aplicația online și pentru android – prin care oricine poate raporta o tăiere de pădure din țară.
În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Rapoartele anuale pot fi studiate aici. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București. Persoane de contact: Liana Buzea, Fondator, București, e-mail:liana.buzea@plantamfaptebune.ro, Andreia Schneider, coordonator judeţul Timiş:  andreia.schneiderlantamfaptebune.ro 0742 294 713.
Gh. MIRON
Din 2011 şi până în prezent, 12.528 voluntari au plantat și îngrijit 258.200 copăcei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive în următoarele judeţe: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.
A  fost lansată Harta tăierilor de păduri – aplicația online și pentru android – prin care oricine poate raporta o tăiere de pădure din țară.
În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Rapoartele anuale pot fi studiate aici.
Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.
Persoane de contact:
Liana Buzea, Fondator, București, e-mail: liana.buzea@plantamfaptebune.ro
Andreia Schneider, Coordonator judeţul Timiş:  andreia.schneiderlantamfaptebune.ro  +40 742 294 713

rotary_11În fiecare an, în felul lor, după un acord armonizat de fiecare club, individualizat, cluburile Rotary din lume, in România, din Timișoara, își aleg tipul de eveniment pentru strângerea de fonduri.

Aceste fonduri sunt destinate unor alte organizații care, la rândul lor ajută. Pe cine ajută? Ce ajută? Oameni. Oameni în suferință, la nevoie, în stângăcii pe parcursul vieții, fără voia lor…
În această toamnă, Clubul Rotary Timișoara, aflat în anul 21, din secolul XXI, de la reînființare, organizează balul pentru strângerea de fonduri destinate către cinci proiecte importante: Bursele Rotary (pentru copii merituoși, cu posibilități limitate), Bus pentru Fundația ”Pentru Voi” (persoanelor cu autism), Lift pentru Onco Help (fundația în sprijinul bolnavilor de cancer), Casa Rotary, pentru Fundația Timișoara 89 (pentru persoane fără adăpost) și Rotaract (proiect cultural pentru tinerii artiști).
Pentru asta, Rotary Club Timișoara organizează balul tradițional, anual, la Hotel Senator, vineri, 13 noiembrie, ora 19. Seara conține un program artistic, prezentat de Dan Negru, inegalabil și devotat proiectelor Rotary. Din program: Giroceana, Pragul de Sus, Roxana Lucaciu și Paul Rednic (locul șase mondial, la dans sportiv), Cvartet muzical, Liceul de Muzică ”Ion Vidu”, Timișoara.
Sponsorii, fără de care echipa ce dăruiește iubire, implicându-se, ar fi mai puțin complexă, sunt: PROFI, BANAT CAR (BMW), IULIUS MALL – OPEN VILLE, CABINET DR. FRAGKOS, AEROTRAVEL, HOTEL SENATOR, PETRO VASELO, ZOPPAS INDUSTRIES,
Parteneri: Onco Help, Medicis, Ziua de Vest, ArtDentis, TRW.